Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Οι δράστες της επίθεσης εναντίον Αστυνομικών στην Αγία Παρασκευή πίσω απ’ τα όπλα στα Εξάρχεια;

Οι δράστες της επίθεσης εναντίον Αστυνομικών στην Αγία Παρασκευή πίσω απ’ τα όπλα στα Εξάρχεια;

Το… κινητό οπλοστάσιο στα Εξάρχεια οδηγεί την αντιτρομοκρατική σε συγκεκριμένο πρόσωπο, τον 35χρονο ενοικιαστή του αυτοκινήτου, που με τη σειρά του οδηγεί σε αναβαθμισμένες επιθέσεις ανάλογες με εκείνη στα γραφεία της Ν.Δ. αλλά και στην αιματηρή, με 99 σφαίρες πολεμικών “καλάσνικοφ” στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παρασκευής.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει υψηλόβαθμο στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η ομάδα φαίνεται πως βρισκόταν στο στάδιο προπαρασκευής νέας τρομοκρατικής ενέργειας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο βαρύς οπλισμός που εντοπίστηκε είναι «φρέσκος», εννοώντας την προμήθειά του.

Η ενέργεια αυτή ενδεχομένως να ήταν και αιματηρής, σημειώνει το στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής τονίζοντας για τον 35χρονο:
«Τον τοποθετούμε ψηλά στην τρομοκρατική ‘κλίμακα’, πάνω από επιθέσεις με γκαζάκια, ίσως και την Συνωμοσία» δηλώνει ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι έρευνες αφορούν τη δράση του «Επαναστατικού Αγώνα» και της «Σέχτας Επαναστατών».
«Είναι τέτοια η ιδιοσυγκρασία του, που θα μπορούσε να λειτουργήσει στο πλαίσιο ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης. Εντούτοις δεν ομαδοποιείται και μπορεί να λειτουργήσει και αυτόνομα. Να προβεί δηλαδή σε ενέργειες που εκείνος θέλει να πράξει, και να τις υλοποιεί μαζί με άτομα, που είναι πρόθυμα να κάνουν το ίδιο, σε στόχους που έχουν επιλέξει» ισχυρίζεται ο ίδιος υψηλόβαθμος αξιωματικός.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο 35χρονος να μετέφερε τον οπλισμό σε κάποιο οίκημα ασφαλείας ή ενδεχομένως να βρισκόταν σε κάποιο στάδιο «μετακόμισης» από έναν χώρο σε κάποιον άλλο, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Εξετάζεται βέβαια και η πιθανή περίπτωση εκδήλωσης τρομοκρατικής ενέργειας, ακόμη και ένοπλης ληστείας, τις επόμενες μέρες.
Οι αστυνομικοί στέκονται στο γεγονός ότι πέρα του οπλισμού βρέθηκαν περίπου 1.500 σφαίρες για τα πολεμικά καλάσνικοφ και τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1, ρωσικής κατασκευής. «Θα πήγαιναν για πόλεμο;» αναρωτιούνται οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής. Χωρίς ίσως να σημαίνει κάτι, θυμίζουν πως στις 30 Απριλίου 2007, ο «Επαναστατικός Αγώνας» είχε χρησιμοποιήσει χειροβομβίδα ίδιου τύπου, στην επίθεση εναντίον του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας. Την πέταξαν πριν γαζώσουν με αυτόματα όπλα τους τοίχους του αστυνομικού κτιρίου. Ίδιου τύπου χειροβομβίδα είχαν πετάξει μέλη της «Σέχτας Επαναστατών» στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού στις 3 Φεβρουαρίου 2009 στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Εκείνη δεν είχε εκραγεί.

Ο 35χρονος είχε κατηγορηθεί μαζί με δύο ακόμη άτομα, για τις επιθέσεις εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ τον Μάιο του 2005, την κλοπή αστυνομικών ασπίδων και εξοπλισμού. Συγκεκριμένα σε μία θυρίδα τράπεζας που είχε ανοιχτεί στο όνομά του με συνδικαιούχο έναν ακόμη συγκατηγορούμενό του είχαν βρεθεί 100 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων. Είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2005, για ληστεία σε ταμείο φορέα που οργάνωνε ροκ φεστιβάλ στη Μαλακάσα. Για την υπόθεση των «ασπίδων» είχε αθωωθεί στη συνέχεια. Ακόμη είχε προσαχθεί μαζί με άλλα άτομα, τον Απρίλιο του 2011, για αφισοκόλληση έξω από το σπίτι του ειδικού εφέτη-ανακριτή Κωνσταντίνου Μπαλτά, διαμαρτυρόμενος για τον χειρισμό της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα. Τουλάχιστον 15-20 φορές έχει απασχολήσει με προσαγωγές και συλλήψεις τις αστυνομικές αρχές.

Η άλλη ενέργεια στην οποία τοποθετούν το «προφίλ» του 35χρονου, καταζητούμενου αντιεξουστιασή, είναι αυτή που εκδηλώθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2009 με στόχο το Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παρασκευής. Τρεις δράστες που προσέγγισαν το αστυνομικό κτίριο με μοτοσυκλέτες, πυροβόλησαν 99 φορές με πολεμικά καλάσνικοφ εναντίον του. Τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί, δύο εκ των οποίων σοβαρά, και ένας ιδιώτης. Πέρα από τους κάλυκες στον τόπο της επίθεσης είχε βρεθεί και μία περόνη χειροβομβίδας. Μία ημέρα νωρίτερα ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης είχε επικήρυξει τους «ληστές με τα μαύρα» για 600.000 ευρώ. Η υπουργική κίνηση φαίνεται να αποτέλεσε την αιτία της «αυθόρμητης»-εκδικητικής επίθεσης, όπως υποστήριζαν αστυνομικοί κύκλοι. Με μια πολύ περίεργη προκήρυξη, η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας» (Ο.Π.Λ.Α), αναλάμβανε την ευθύνη της επίθεσης.

Να θυμίσουμε ότι στις 14 Ιανουαρίου 2013, δύο άνδρες προσέγγισαν τα γραφεία της Ν.Δ στη Λ. Συγγρού και πυροβόλησαν τουλάχιστον 9 φορές με πολεμικό καλάσνικοφ εναντίον του κτιρίου. Μία βολίδα διαπέρασε το τζάμι του γραφείου του πρωθυπουργού στον 3ο όροφο, και βρέθηκε στο πάτωμα. Υπήρχαν αναφορές και μαρτυρίες για προσπάθεια χρήσης ρουκετοβόλου από τους δράστες, οι οποίες ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Οι δράστες είχαν διαφύγει με αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα και βρέθηκε λίγο αργότερα, καμένο στο Π. Φάληρο. Για αυτή την ενέργεια δεν υπάρχει ακόμη ανάληψη ευθύνης.

Διαβάστε επίσης:
Εντόπισαν τα ίχνη του “προμηθευτή” όπλων της νεοτρομοκρατίας – Πίσω από τα όπλα ψάχνουν την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ.

Οπλισμός βρέθηκε σε αυτοκίνητο στα Εξάρχεια – Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε δύο σπίτια σε Πειραιά και Εξάρχεια

Εκρήξεις σε πολιτικά γραφεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! BINTEO

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε