Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι έρευνες στρέφονται σε όσους βοήθησαν τον Ριζάι

, Το κρησφύγετο του Ριτζάι (ΦΩΤΟ NEWSIT)

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της θωρακισμένης Μερσεντές που χρησιμοποιούσε ο δραπέτης.

Έξω από το κρησφύγετο του κακοποιού, βρέθηκαν δύο κλεμένα αυτοκίνητα: ένα Smart και μία Mercedes. Η Μερσεντές ανήκε στον επιχειρηματία Γιώργο Αναγνωστόπουλο που δολοφονήθηκε στις 11 Ιουνίου 2009 και ήταν ύποπτος για εκβιασμούς στο χώρο της νύχτας.  Αξιωματικοί της Αστυνομίας υποστηρίζουν ότι συγγενικά πρόσωπα του επιχειρηματία έδωσαν βοήθεια στον Ριζάι ώστε να τον χρησιμοποιήσουν στην εξόντωση εκείνων που πίστευαν ότι κρύβονται πίσω από την δολοφονία του Αναγνωστόπουλου.

Συγγενικό πρόσωπο του επιχειρηματία στην ιδιοκτησία του οποίου είναι η Μερσεντές συνελήφθη αργά το βράδυ της Δευτέρας για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς σύμφωνα με τις αρχές δεν είχε δηλώσει κλοπή του αυτοκινήτου. Αντίθετα, το Smart που οδηγούσε ο δραπέτης, σύμφωνα με την αστυνομία, ανήκει σε τράπεζα γαλλικών συμφερόντων και έχει δηλωθεί η κλοπή του.    

“Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, στο οποίο συνελήφθη ο Ριτζάι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι επικοινώνησε μαζί του μία κοπέλα (σ.σ. η Σούλα). “Την Παρασκευή ήλθαν με ένα Smart στο σπίτι μου μιά εντυπωσιακή κοπέλα περίπου 35-40 ετών και ένας άνδρας που τον σύστησε ως ξάδελφό της (σ.σ. ο Ριτζάι). Μου έδωσαν μιά καλή προκαταβολή και τους έδωσα τα κλειδιά”. Δείτε σχετικό βίντεο

Η ταυτότητα που έδειξε η σύντροφος του Ριτζάι, είχε εκδοθεί στο όνομα Χριστίνα Πετρίδη, με διεύθυνση Λ.Βεϊκου 151 στο Γαλάτσι. Η Σούλα παρουσιάστηκε ως ιδιοκτήτρια καταστημάτων με ρούχα στο κέντρο της Αθήνας.

Τη στιγμή της σύλληψης του το πρωί ο συνεργός του Β. Παλαιοκώστα είπε “πάλι εσύ εδώ;” ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΡΥΣΦΗΓΕΤΟ…στον αξιωματικό των ΕΚΑΜ που τον είχε συλλάβει και παλιότερα στην Βοιωτία.

Περίπου 25 άνδρες της ΕΚΑΜ γύρω στις 06:30 περικύκλωσαν ένα εξοχικό σπίτι στο Άνω Σούλι Γραμματικού. Οι άνδρες της αστυνομίας κάλεσαν τον Ριζάϊ να παραδοθεί. Μετά από διαπραγματεύσεις παραδόθηκε και πάνω του βρέθηκαν 4 χειροβομβίδες και ένα καλάσνικοφ. Γύρω στις 07:10 βγήκε από το σπίτι και μαζί του συνελήφθησαν η μνηστή του Ασπασία Μιτρόπια, γνωστή ως “Σούλα από το Περιστέρϊ” και ακόμη ένα ζευγάρι. Δείτε σχετικό βίντεο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους, παρακολουθώντας το κινητό τηλέφωνο της Σούλας. Να σημειωθεί ότι ο Ριζάι είχε ξεγλιστρίσει μέσα από τα χέρια της αστυνομίας τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Ριζάι και Μιτρόπια επικοινώνησαν με τον δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου και του ζήτησαν να αναλάβει την υπεράσπισή τους. Ο κ.Κεχαγιόγλου μιλώντας στο Newsit.gr, είπε ότι το απόγευμα θα συναντηθεί με τους νέους πελάτες του γιά την απολογία τους και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Ο πρώην συνήγορος του Ριτζάι, Γιάννης Μαρκουλάκος, δήλωσε -επίσης στο Newsit.gr ότι δεν θα αναλάμβανε την υπεράσπιση του Αλβανού κακοποιού, “εάν έχει εμπλακεί σε τρομοκρατικά χτυπήματα“.

Ο Ριτζάι είχε αποδράσει για δεύτερη φορά από τον Κορυδαλλό μαζί με τον Παλαιοκώστα χρησιμοποιώντας…ελικόπτερο! (Δείτε το χρονικό των αποδράσεων Παλαιοκώστα-Ριτζάι)

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε