Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι φωτογραφίες των 4 συλληφθέντων για τρομοκρατία – Αναζητούν πρόσωπο κλειδί

– Τα 4 αυτά πρόσωπα φαίνεται πως προετοίμαζαν χτύπημα πριν τη δίκη για τους Πυρήνες
– Συνελήφθη μία 27χρονη γερμανίδα που είχε επαφές με τους 4 συλληφθέντες
– Αναζητά η ΕΛ.ΑΣ το “τρομοκρατικό ταμειο” που τους έδινε τη δυνατότητα να προπληρώνουν ενοίκια
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Βαριές κατηγορίες για τρεις κακουργηματικές πράξεις απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος των πέντε συλληφθέντων τις δυο τελευταίες ημέρες, για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα χωρίς δικηγόρους και αρνήθηκαν εντός του εισαγγελικού γραφείου να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 27χρονη Γερμανίδα ζήτησε από την εισαγγελέα να μπορέσει σύντομα να επικοινωνήσει με το δικηγόρο της.

Η δίωξη σε βάρος των νεαρών αφορά τις κατηγορίες της τρομοκρατικής οργάνωσης, άγνωστης μέχρι στιγμής, τρομοκρατικών πράξεων που αφορά τα όπλα που εντοπίστηκαν σε χώρους που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι και της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοκατοχής. Και οι πέντε οδηγήθηκαν στον ανακριτή από όπου και αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τις απολογίες τους.

Πάντως, από τη βαλλιστική εξέταση αποδείχθηκε ότι το καλάσνικοφ που βρέθηκε στη γιάφκα του Βύρωνα είναι καθαρό και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε καμία εγκληματική ενέργεια.

Τα στοιχεία των τεσσάρων (4) συλληφθέντων είναι:

Χαράλαμπος Τσιλιανίδης του Αθανασίου και της Στυλιανής, ετών 23

Δημήτριος Φέσσας του Νικολάου και της Ελισάβετ, ετών 23

Δημήτριος Δημτσιάδης του Παναγιώτη και της Ιωάννας, ετών 23

 Σωκράτης Τζίφκας του Δημητρίου και της Ουρανίας, ετών 21

Οι φωτογραφίες των συλληφθέντων δόθηκαν στη δημοσιότητα και η αστυνομία καλεί όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 170, 1014, 1964.

Οι πληροφορίες του Νewsit κάνουν λόγο για χτύπημα στο όνομα των συλληφθέντων “συντρόφων”, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής τοποθετούν το σχεδιαζόμενο χτύπημα εντός των επόμενων 10 ημερών με αφορμή τη δίκη των 13 συλληφθέντων με κατηγορίες για συμμετοχή στους “Πυρήνες” στις 17 του μήνα.

Ένα ακόμη στοιχεία το οποίο οι αστυνομικοί θεωρούν ότι «δένει» την υποψία ότι είχαν κατέβει στην Αθήνα για κάποιο άμεσο χτύπημα είναι και το γεγονός ότι είχαν προπληρώσει τα ενοίκια ως το Φεβρουάριο. Ίσως μετά τα εγκατέλειπαν.

Αυτό που κινεί υποψίες για ενδεχόμενο χρηματοδότησης από το «τρομοκρατικό ταμείο» είναι ότι οι τρεις φοιτητές και ο ένας άνεργος είχαν προπληρώσει τα ενοίκια ενώ διέθεταν ακόμη 5.000 ευρώ σε μετρητά τα οποία εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα του Βύρωνα.

Διαβάστε τη σχετική είδηση

Μία ημέρα αργότερα από τις συλλήψεις των 4 υπόπτων, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προχώρησε στη σύλληψη μίας 27χρονης Γερμανίδας η οποία είχε πολύωρες επαφές με τους 4 συλληφθέντες.

Διαβάστε την είδηση για τη σύλληψη μυστήριο της γερμανίδας

Διαβάστε επίσης:

Μου είπαν οι αστυνομικοί: “Σε λίγο θα είστε ελεύθερος – Σας συλλάβαμε κατά λάθος”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε