Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Οι γονείς αναγνώρισαν τον 21χρονο “τρομοκράτη”!

Τα αποτυπώματα του βρέθηκαν στην γιάφκα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στον Βόλο. Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τον άγνωστο 21χρονο!
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δακτυλικά αποτυπώματα του νεαρού που συνελήφθη την Τετάρτη το βράδυ ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που βρέθηκαν σε γιάφκα στο Βόλο που είχαν εντοπίσει οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής τον Μάρτιο του 2011 και η οποία όπως είχαν δείξει τότε τα στοιχεία ανήκε στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.
 
 
Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι από τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, προέκυψαν επικοινωνίες του με κινητά τηλέφωνα τα οποία εξέπεμπαν σήμα από τις περιοχές: Νέα Ιωνία, Χολαργός, Καλογρέζα και από Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
 
Περίπου 3 ώρες μετά την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του δράστη της αιματηρής συμπλοκής με αστυνομικούς στην Πεύκη η αστυνομία κατάφερε να ανακαλύψει ποιος είναι. Σύμφωνα με πληροφορίες την φωτογραφία είδαν οι γονείς του και αμέσως έσπευσαν στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός” όπου νοσηλεύεται ο γιος τους. Η αναγνώριση του με άλλο τρόπο θα ήταν πολύ δύσκολη αφού από τον έλεγχο των δαχτυλικών αποτυπωμάτων διαπιστώθηκε ότι δεν είναι σεσημασμένος.
 
Όπως εξακριβώθηκε ο νεαρός είναι από τον Χολαργό και σπούδαζε σε ΤΕΙ της επαρχίας αλλά παράτησε τις σπουδές του εδώ και περίπου έναν χρόνο. Ταυτόχρονα είχε να δώσει σημεία ζωής πάνω από 20 μέρες στους γονείς του, οι οποίοι δεν γνωρίζουν που έμενε.
 
Η εκδοχή να υπάρχει κάποιος χώρος που χρησιμοποιούσε ο 21χρονος και οι σύντροφοι του στην Πεύκη εξετάζεται γιατί κοντά στο σημείο της ένοπλης συμπλοκής εκτός από το μηχανάκι που είχαν οι δράστες και ήταν κλεμμένο από την Κυψέλη στις 16 Μαΐου, βρέθηκαν άλλα δύο οχήματα, μια μοτοσικλέτα κλεμμένη την ίδια ημέρα από τα Πατήσια και ένα κλειστό φορτηγάκι κλεμμένο από τις 16 Απριλίου και πάλι από την Κυψέλη τα οποία εξετάζονται.
 
Η αστυνομία δεν δημοσιοποιεί όμως ακόμα τα στοιχεία του προκειμένου να κάνει έρευνες στο περιβάλλον του. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι οτι είναι 21 ετών. Αυτό βέβαια που λένε οι αστυνομικοί είναι οτι από τον τρόπο που αντέδρασε τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεργός του ο οποίος διαφεύγει δείχνουν οτι η νέα γενιά τρομοκρατών είναι ετοιμοπόλεμη και αδίστακτη.
 
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι των γονιών του 21χρονου δεν βρέθηκε κάτι, ενώ οι έρευνες επεκτείνονται στην πόλη που σπούδαζε, σε νησί του Αιγίου. Ταυτόχρονα αναζητείται ο δεύτερος δράστης της συμπλοκής, που δεν αποκλείεται από τους αστυνομικούς να είναι και αυτός τραυματισμένος, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες το αίμα που βρέθηκε στο περιπολικό δεν ανήκει σε κάποιον από τους τραυματισμένους αστυνομικούς.
 
Ένα άλλο στοιχείο που ερευνάται είναι ότι κοντά στο σημείο που εντοπίστηκαν οι δύο νεαροί προχθές το απόγευμα μένει ο γενικός γραμματέας της “Χρυσής Αυγής” και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Ν.Μιχαλολιάκος αλλά μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι αποτελούσε στόχο τους.
 
Από την βαλλιστική εξέταση στο πιστόλι “γκλοκ” με το οποίο πυροβόλησε τους αστυνομικούς ο 21χρονος, προκύπτει ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια.
 
Η αστυνομία κάνει έκκληση στους πολίτες που γνωρίζουν κάτι για τον νεαρό να επικοινωνούν στα τηλέφωνα της Αντιτρομοκρατικής 170, 1014 και 1964.
 
 
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε