Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Οι κακοποιοί που βασάνιζαν για να ληστέψουν – Ο ένας συνελήφθη, ο άλλος αναζητείται

Οι κακοποιοί που βασάνιζαν για να ληστέψουν – Ο ένας συνελήφθη, ο άλλος αναζητείται

Δύο Αλβανοι, ένας άντρας και μία γυναίκα, συνελήφθησαν απο την αστυνομία ενώ αναζητούνται συνεργοί τους, που είχαν ρημάξει σπίτια στη βορειοανατολική Αττική.

Τα μέλη της σπείρας παραμόνευαν τη νύχτα ή τα ξημερώματα έξω απο μονοκατοικίες στο Καπανδρίτι και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Οταν οι ιδιοκτήτες τους έμπαιναν ή έβγαιναν τους πλησίαζαν και με την απειλή μαχαιριών και όπλων, τους οδηγούσαν μέσα στο σπίτι, τους έδεναν και τους έπιαρναν λεφτά, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, κατα τη διάρκεια της παραμονής τους στο σπίτι ήταν ιδιαίτερα σκληροί. Πριν φύγουν έπιαρναν και τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών με τα οποία γίνονταν καπνός.

Οι συλληφθέντες είναι ένας άνδρας 23 χρόνων και μια 33χρονη γυναίκα ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα.

Η στυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, μετά απο εντολή εισαγγελέα, τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του ενός συλληφθέντα κι ενός απο αυτούς που αναζητούνται.

Πρόκειται για τους :
SHAHOLLI ILIRJAN ή ERTIS του EDMOND καιτης LIRA, γεν. 1988 στην Αλβανία (έχει συλληφθεί)

και ZYBERI ODISE του PETRO και της EDIBE, γεν. 1986 στην Αλβανία (αναζητείται)

Βρήκαν και το κρησφύγετο

Μετά απο έρευνες των αστυνομικών βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σπίτι στις Αφίδνες, μέσα στο οποίο βρέθηκαν ένα πιστόλι, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, μουσικά όργανα καθώς και άλλα αντικείμενα. Όπως εξακριβώθηκε, το σπίτι αυτό, το χρησιμοποιούσε η σπείρα σαν κρησφύγετο.

Πως έγιναν οι συλλήψεις

Ο 23χρονος συνελήφθη μετά απο συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών που έγινε προχθές το απόγευμα, σε σπίτι άλλου αλλοδαπού σε ερημική περιοχή στο Λιοτάση Αφιδνών. Στην κατοχή του βρέθηκαν ρολόγια και κοσμήματα που προέρχονταν από τις ληστείες.

Αμέσως μετά, σε νέα αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι της 33χρόνης, στην ίδια περιοχή βρέθηκαν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που επίσης προέρχονταν από τις ληστείες.

Διαβάστε

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε