Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι κάμερες και το DNA θα “δείξουν” το βομβιστή του Μετρό

Οι κάμερες και το DNA θα “δείξουν” το βομβιστή του Μετρό
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.02.2012 | 14:14
Πρώτη δημοσίευση: 27.02.2012 | 10:08

Η πράσινη χάρτινη σακούλα μέσα στην οποία ο δράστης ή οι δράστες είχαν βάλει τον εμπρηστικό μηχανισμό είναι αρκετά χαρακτηριστική ώστε να εντοπιστεί, είτε απ΄ τις κάμερες είτε να ανακληθεί στη μνήμη κάποιου από τους επιβάτες του Μετρό που στάθηκε πλάι στο βομβιστή μέσα στο τρένο.

Αυτός είναι και ο λόγος που η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση αναζητώντας πληροφορίες από τους πολίτες ενώ ταυτόχρονα ελέγχεται και το υλικό από τις κάμερες ασφάλειας.

Αυτό βέβαια υπό την προϋπόθεση η χάρτινη σακούλα με τον μηχανισμό να μην βρισκόταν μέσα σε κάποιο σάκο ή άλλη τσάντα.

Ένα δεύτερο στοιχείο που κάνει τους αστυνομικούς να αισιοδοξούν πως θα αντλήσουν στοιχεία είναι το ότι ουσιαστικά έχουν στα χέρια τους άθικτο τον μηχανισμό.

Ο εμπρηστικός μηχανισμός που βρέθηκε στο τελευταίο βαγόνι στο σταθμό του Αιγάλεω από τον μηχανοδηγό μπορεί να απενεργοποιήθηκε η διαδικασία έγινε όμως με τέτοιο τρόπο ώστε να μην καταστραφούν τα πιθανά στοιχεία, όπως το DNA του κατασκευαστή ή ακόμη και δακτυλικά αποτυπώματα του κατασκευαστή ή του ανθρώπου που μετέφερε και τοποθέτησε τον μηχανισμό.

Οι αστυνομικοί ελπίζουν στο λάθος λόγω σιγουριάς. Ελπίζουν δηλαδή πως οι δράστες βέβαιοι για την πυροδότηση δεν πήραν τις απαραίτητες προφυλάξεις ελπίζοντας στην καταστροφή των στοιχείων από την ανάφλεξη.
Όλα αυτά βέβαια μένει να αποδειχθούν.

Εκείνο που προβληματίζει πάντως έντονα είναι ότι αυτή τη φορά δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για την τοποθέτηση του εμπρηστικού μηχανισμού ο οποίο παρά το γεγονός ότι φαίνεται να είχε προγραμματιστεί να πυροδοτηθεί την ώρα που το τρένο θα βρισκόταν ακινητοποιημένο και χωρίς επιβάτες, ήταν ικανός να προκαλέσει θύματα.

Διαβάστε επίσης:
Ζητούν την βοήθεια των πολιτών για την βόμβα στο Μετρό - Ψάχνουν ασύλληπτα μέλη των “Πυρήνων της Φωτιάς”
   Διαδώστε αυτό το άρθρο