Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι πλαστές ταυτότητες οδηγούν στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα

Οι πλαστές ταυτότητες οδηγούν στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα

Μέσω των πλαστών ταυτοτήτων που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του προφυλακισμένου Κ. Γουρνά ψάχνει η Αντιτρομοκρατική τη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα.

Η Αστυνομία θεωρεί ότι το διαμέρισμα της Αθήνας – πιθανότατα στη Ν. Φιλαδέλφεια – όπου βρίσκονται τα όπλα της οργάνωσης έχει ενοικιαστεί με μία από τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στο ΙΧ του Κ. Γουρνά.

Από τις τρεις ταυτότητες που βρέθηκαν στο ΙΧ, οι δύο έχουν τα ίδια στοιχεία και ανήκουν σε πρόσωπα με το όνομα Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος και Δημοσθένης Μανδαλώζης. Τα πρόσωπα είναι υπαρκτά και κατοικούν στα Φιλιατρά και στη Θουρία Μεσσηνίας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται εκεί και ερευνούν αν τα άτομα αυτά έχουν ενοχληθεί από ιδιοκτήτες σπιτιών στην Αθήνα για απλήρωτα ενοίκια ή κοινόχρηστα, όπως έχει προκύψει ότι συμβαίνει με άλλα κρυσφήγετα του “Επαναστατικού Αγώνα”.  Έτσι μάλιστα εντοπίστηκε το διαμέρισμα στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στη Μεσσηνία είχαν σπίτια δύο από τους κατηγορούμενους και η αστυνομία αναζητά τους τρόπους με τους οποίους τα στοιχεία των δύο ατόμων αποκτήθηκαν από τους φερόμενους ως μέλη του Ε.Α. και εκδόθηκαν οι ταυτότητες. 

Διαδοχικά αριθμημένα χαρτονομίσματα

Σημαντικό σημείο της έρευνας, είναι επίσης τα περίπου 120.000 ευρώ που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του Γουρνά, καθώς τα χαρτονομίσματα είναι τοποθετημένα σε δεσμίδες με διαδοχικούς σειριακούς αριθμούς. Το γεγονός παραπέμπει σε ληστεία τραπεζών και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ήδη στείλει αιτήματα σε όλες τις τράπεζες. 

Συνήθως οι τράπεζες βάζουν στα ταμεία τουλάχιστον μία δεσμίδα με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, η οποία “μαρτυρά” τους δράστες και σε αυτό προσβλέπει η αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση.

Πάντως τα χρήματα, μπορούν να δώσουν στοιχεία και με τη βοήθεια του Νομισματοκοπείου, το οποίο μπορεί να ενημερώσει για το πότε τυπώθηκαν και η περίοδος να συσχετιστεί με ληστείες τραπεζών.

Από την αστυνομία ερευνάται το ενδεχόμενο να προέρχονται από ενέργειες των “ληστών με τα μαύρα” , οι οποίοι χτύπησαν από το 2003 ως το 2006 οκτώ τράπεζες με συνολική λεία 800.000 ευρώ.

Στο μικροσκόπιο τα ευρήματα
Την ίδια ώρα, τα DNA των κατηγορουμένων δεν φαίνεται να ταυτοποιούνται -τουλάχιστον απο την πρώτη εξέταση- 

με τα 4 ορφανά γενετικά υλικά που εχουν εντοπιστεί μετά απο χτυπήματα του “Επαναστατικού Αγώνα”. Η αστυνομία εκτιμά πως αν αυτό προκύψει και σε δεύτερη εξέταση, τότε θα μπορεί να μιλά με βεβαιότητα και για αρκετά περισσότερα ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης.

Στο μεταξύ περίπου 3.000 ευρήματα που βρέθηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα είναι υπο διερεύνηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Διαβάστε επίσης: 

Θα τίναζαν στον αέρα το κέντρο της Αθήνας

Αυτοκίνητο – γιάφκα!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε