Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Οι ύποπτοι και οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής για την βομβιστική επίθεση

EUROKINISSI
Συνεργάστηκαν οι “Πυρήνες” και ο “Επαναστατικός Αγώνας” για επίθεση στο Πρωτοδικείο; Τι δείχνουν οι μέχρι τώρα έρευνες της αστυνομίας.
Σε πέντε μέλη της οργανωσης «Συνωμοσία των Πυρηνων της Φωτιάς» ορισμένα από τα οποία αναζητούνται και παλιότερα είχαν αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας με συλληφθέντα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» αποδίδουν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ την ισχυρή έκρηξη βόμβας που ανατίναξε το κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και προκάλεσε ζημιές σε δεκάδες αυτοκίνητα. Μάλιστα ορισμένοι αξιωματικοί κάνουν λόγο ακόμη και για συνεργασία των δύο οργανώσεων για το χτύπημα αυτό.
 
Οι αξιωματικοί συνδέουν την βομβιστική επίθεση με την επικείμενη δίκη -τον ερχόμενο Ιανουάριο- ήδη συλληφθέντων μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και την προφυλάκιση αλλων το ίδιο διάστημα.
 
Ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο γι’ αυτήν την ενέργεια να μην υπάρξει ανάληψη ευθύνης, προτού εκδηλωθούν και άλλα χτυπήματα ή να παρουσιασθεί μια καινούργια οργανωση, για να δημιουργηθεί συγχυση στις διωκτικές αρχες, όπως είχε γίνει και με την ενοπλη επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής τον Οκτωβριο του 2009 και την εκρηξη του δεματος-βόμβα που σκότωσε το περασμένο καλοκαίρι τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ Γιώργο Βασιλάκη, μέσα στο γραφείο του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη λεωφόρο Κατεχάκη.
 
Ακόμη με μικρότερες πιθανότητες εξετάζουν την περίπτωση να πρόκειται για εργο των οργανώσεων «Λαϊκή Θέληση» ή «6η Δεκέμβρη», που είχαν προχωρήσει παλαιότερα σε βομβιστικές επιθέσεις μικρότερου βεληνεκούς.
 
Παράλληλα με αυτήν την βομβιστική επίθεση επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι της ΕΛΑΣ ότι ο επόμενος στόχος ενοπλης οργανωσης θα σχετίζεται με την Δικαιοσύνη, χωρίς να κατορθώσουν πάντως να προλάβουν το χτύπημα. Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με μαρτυρίες που είχαν συγκεντρώσει προσφατως οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προ δύο περίπου μηνών είχαν εντοπισθεί υποπτες κινήσεις στο Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως, δύο ατόμων, οι οποίοι θεωρούνται υποπτοι για την δραση της οργανωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
 
Η βόμβα, που εξαρράγει στους Αμπελόκηπους, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ήταν βάρους περίπου 10 κιλών και περιείχε TNT ενώ φαίνεται να αποκλείετε η χρήση ANFΟ. Τα δύο υλικά μαζί είχαν χρησιμοποιηθεί όμως στο παρελθόν από τον «Επαναστατικό Αγωνα» στη βομβιστική επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών τον Σεπτεμβριο του 2009 και στην προσπάθεια ανατίναξης της Τράπεζας Citibank τον Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου στην Κηφισιά.

Ακόμη μεγαλες ομοιότητες υπάρχουν και με τις βομβιστικές επιθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα» στο Υπουργείο Απασχόλησης στην οδό Πειραιώς στις 2 Ιουνίου 2005, στην πλατεία Συνταγματος στις 12 Δεκεμβρίου 2005, αλλά και την εκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην οδό Δοξαπατρή στο Κολωνάκι, κοντα στο σπίτι του τότε υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, όπου και οι βόμβες είχαν μπεί σε μηχανάκια και σε ποδήλατο αντίστοιχα. Η τελευταία είχε ενεργοποιηθεί με τηλεχειρισμό.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε