Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Όλα δείχνουν εμπρησμό στην Κερατέα

Σπιθαμή προς σπιθαμή ξεκίνησαν να ερευνούν την χθεσινή φωτιά στην Κακιά Θάλασσα της Κερατέας οι ντετέκτιβ της διεύθυνσης αντιμετώπισης ειδικών εγκλημάτων εμπρησμού.
 

Ο λόγος είναι πως υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πως η φωτιά υπήρξε έργο άγνωστης ακόμη χειρός.
 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το γεγονός και μόνο πως οι εστίες φωτιάς ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα από δύο διαφορετικά σημεία, ενώ λίγο αργότερα ξεπήδησαν φλόγες κι από τρίτο ώστε η “εποφθαλμιούμενη” (;) περιοχή να ζωστεί σε πύρινο κλοιό, αποτελεί κάτι παραπάνω από απλή ένδειξη κι εξ αυτού του λόγου προέκυψε η ανάγκη συστηματικής περαιτέρω διερεύνησης της φωτιάς.
 
Υπενθυμίζεται ότι από πέρσι, οι ερευνητές που ιχνηλατούν τους δρόμους της φωτιάς, ξεκινούν την ανάλυση πεδίου ανάποδα σύμφωνα με τις ινδιάνικου χαρακτήρα διδαχές που άφησαν ως παρακαταθήκες κλιμάκιο πυροσβεστών που εκπαιδεύτηκαν από αμερικανούς υπαλλήλους των δασικών υπηρεσιών της Καλιφόρνιας.
 
Επίσης όπως αποφασίστηκε κατά τη σύγκληση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΚΣΟΠΠ) στις 10 Ιουνίου, στην Αττική σήμερα και σε όσες περιοχές βρίσκονται σε διαβαθμισμένο επίπεδο κινδύνου 4 και άνω, εφαρμόζεται το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ευπαθείς περιοχές, όπως εθνικοί δρυμοί και δάση μετά τη δύση του ήλιου.
 

Πυρκαγιά στις Βολίμες στη Ζάκυνθο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε