Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Όλος ο κατάλογος των αρχαίων που έκλεψαν στην Αρχαία Ολυμπία

Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες καικ περιγραφές των 77 αρχαίων αντικειμένων που αφαιρέθηκαν από το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία.

Ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των αρχαίων αντικειμένων αλλά και τη σύλληψη των δραστών, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους πολίτες που γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό με την υπόθεση να επικοινωνήσουν :

– Στον αριθμό 11012 της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση

– Στον αριθμό 210 647 6188 του Τμήματος Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, που λειτουργεί από τις ώρες 08.00 έως 23.00 κάθε μέρα.

– Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: financialpolice@hellenicpolice.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΚΛΟΠΙΜΑΙΩΝ

Πάντως, οι έρευνες επικεντρώνονται σε περιοχές γύρω από την Αρχαία Ολυμπία και δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο οι δράστες να προέρχονται από γειτονικά χωριά ή ακόμα και να μην έχουν καν ποινικό μητρώο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την Περιφέρεια, εκτός από τα στοιχεία, οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους αρκετά δακτυλικά αποτυπώματα από την είσοδο, αλλά και τους χώρους του παλαιού μουσείου, ενώ αναμένεται η αναλυτική εξέταση του οπτικού υλικό που υπάρχει, τόσο από την ημέρα της ληστείας, όσο και από προηγούμενες ημέρες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες δεν αποκλείεται να ερεύνησαν την περιοχή αλλά και το μουσείο, πριν να αποφασίσουν να κάνουν τη ληστεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηλεία: Το μεγάλο λάθος των ληστών του μουσείου – Τι περιμένει η αστυνομία…

Ολυμπία: Το πολυτιμότερο λάφυρο των ληστών του μουσείου

Χτύπημα κατά παραγγελία; Οι επίμονες ερωτήσεις των ληστών στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε