Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ομάδα που έκλεβε φορτηγά την “πάτησε” από GPS

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέλη της, έκλεβαν τα φορτηγά από λατομεία, εργοτάξια και επιχειρήσεις. Συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 43 και 23 ετών ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη ενός 36χρονου συνεργού τους, αρχηγικού μέλους της ομάδας. Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών φορτηγών που έγιναν το τελευταίο τετράμηνο…

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή τους, ξεκίνησε στο Σέσκλο Μαγνησίας, όπου τα τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας πήγαν με Ι.Χ. του 36χρονου σε μάντρα εργοταξίου εταιρείας εξορύξεων.
Εκεί, οι δύο συλληφθέντες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατώντας κλαδιά δέντρου μπροστά από τα πρόσωπά τους για να μην τους “γράψουν” οι κάμερες παρακολούθησης του χώρου,
αφού παραβίασαν την περίφραξη μπήκαν μέσα και έκλεψαν δύο φορτηγά της εταιρείας συνολικής αξίας 140.000 ευρώ.

Τους πρόδωσε το GPS

Μετά την κλοπή, οι δύο συλληφθέντες, έχοντας ως προπομπό τον 36χρονο συνεργό τους, κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα. Αυτό, διαπιστώθηκε από το GPS που διέθεταν τα κλεμμένα φορτηγά…

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, έδωσαν “σήμα” στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής, Βοιωτίας και Ευβοίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Τελικά εντοπίστηκε στο Περιστέρι Αττικής, το ένα από τα δύο κλεμμένα φορτηγά αυτοκίνητα, στο οποίο ήταν οι δύο  συλληφθέντες, πλην όμως όταν τους έκαναν σήμα να σταματήσουν οι αστυνομικοί,
ανέπτυξαν ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Σύλληψη… επεισοδιακή

Λίγη ώρα αργότερα, οι συλληφθέντες εγκατέλειψαν το φορτηγό, κινήθηκαν με τα πόδια προς διαφορετικές κατευθύνσεις και συνελήφθησαν, ενώ ακολούθως υπέδειξαν στους αστυνομικούς το σημείο όπου εγκαταλείφθηκε το δεύτερο κλεμμένο φορτηγό.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο 43χρονος αντιστάθηκε χτυπώντας με τα χέρια του αστυνομικό της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής σε διάφορα σημεία του σώματός του για να ξεφύγει από τη σύλληψη.

Τα κλεμμένα φορτηγά κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον εκπρόσωπο της εταιρείας εξορύξεων από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου Αττικής, όπου οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Είχαν κλέψει κι άλλα φορτηγά

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν κάνει ακόμα δύο κλοπές φορτηγών,
στις 29 Απριλίου, στο 3ο χλμ. Λαμίας – Δομοκού Φθιώτιδας και στις 28 Ιουλίου στη Λαμία.

Τώρα, ερευνάται η συμμετοχή των τριών μελών της εγκληματικής ομάδας και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις στην περιοχή της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμα:

Βοιωτία: Έπιασαν τον τσιγγάνο που παραμύθιαζε ηλικιωμένους

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε