Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ομερτά από τους απαγωγείς για την τύχη του 26χρονου – Η αστυνομία θέλει να δημοσιοποιηθούν φωτογραφίες και τα στοιχεία του

Ομερτά από τους απαγωγείς για την τύχη του 26χρονου – Η αστυνομία θέλει να δημοσιοποιηθούν φωτογραφίες και τα στοιχεία του

Το θρίλερ για την τύχη του 26χρονου που απήχθη στις 10 Αυγούστου από το Αίγιο συνεχίζεται. Οι απαγωγείς του οδηγούνται σήμερα στον ανακριτή.

Από τις 17 Αυγούστου η μητέρα του 26χρονου δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του. Οι απαγωγείς διέκοψαν κάθε επαφή και μετά τη σύλληψη τους, την περασμένη Τετάρτη, αν και ομολογούν πως εμπλέκονται στην υπόθεση, αρνούνται να αποκαλύψουν που βρίσκεται ο νεαρός κι αν είναι ακόμη ζωντανός.

Γι’ αυτό και η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει αίτηση στον Εισαγγελέα να εκδώσει διάταξη με την οποία θα δημοσιοποιηθούν φωτογραφίες και στοιχεία ταυτότητας του νεαρού, με την ελπίδα πως κάποιος θα τον αναγνωρίσει και θα βοηθήσει στο να εντοπιστεί.
Δεν αποκλείεται ανάλογο αίτημα να γίνει και για τους απαγωγείς, να δημοσιευθούν δηλαδή τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους, μήπως και κάποιος τους αναγνωρίσει ή τους έχει δει μαζί με τον νεαρό.

Οι απαγωγείς, έξι άνδρες και μια γυναίκα (που είχε περισσότερο περιφερειακό ρόλο στη σπείρα), οδηγήθηκαν την Πέμπτη στον εισαγγελέα που τους άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και σήμερα απολογούνται στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι από τους επτά «φωτογράφησαν» ως «εγκέφαλο» της απαγωγής τον 72χρονο, οικογενειακό φίλο του 26χρονου, υποστηρίζοντας πως αυτός είναι ο μόνος που γνωρίζει την τύχη του 26χρονου.
Εκείνος όμως, ισχυρίζεται ότι την απαγωγή τη «σκηνοθέτησε» το ίδιο το θύμα. Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τις συνομιλίες των μελών της σπείρας, πάντως, δεν προκύπτει πως ο νεαρός έδινε τις εντολές αλλά ούτε και που είναι.

Το κουβάρι που οδήγησε στη σύλληψη των απαγωγέων άρχισε να ξετυλίγεται όταν, με τη συνδρομή της ΕΥΠ, ήρθε το απόρρητο των τηλεφωνικών επαφών του νεαρού. Διαπίστωσαν ότι οι τελευταίες κλήσεις πριν από την απαγωγή του, στις 10 Αυγούστου στο Αίγιο, ήταν με τον 72χρονο.

Ήταν ο άνθρωπος που του έκλεισε το ραντεβού στο Αίγιο και τον οδήγησε στην παγίδα και τα χέρια της σπείρας. Ο νεαρός βρισκόταν στο Διακοφτό για διακοπές, μαζί με τη μητέρα του. Από εκεί έφυγε και πήγε στο Αίγιο, πιστεύοντας ότι θα συναντήσει τον οικογενειακό φίλο.

«Ήμασταν μαζί με τον γιο μου στο εξοχικό μας. Ξαφνικά μου είπε ότι έπρεπε να πάει στο Αίγιο με το αυτοκίνητό του για να βρει έναν φίλο του που τον είχε πάρει τηλέφωνο και τον ήθελε κάτι σοβαρό, όπως του είπε. Από τότε χάθηκαν και τα ίχνη του», φέρεται να κατέθεσε στην Αστυνομία η μητέρα του νεαρού.

Ο 26χρονος απήχθη στις 10 Αυγούστου και την ίδια μέρα οι απαγωγείς επικοινώνησαν με τη μητέρα. Ένας άνδρας της είπε πως είχαν το γιο της και ήθελαν 620.000€ για να τον αφήσουν ελεύθερο και να μην του κάνουν κακό. Στις 17 Αυγούστου, η επικοινωνία οικογένειας-απαγωγέων διακόπηκε οριστικά.

«Σήκωσα το τηλέφωνο και άκουσα από την άλλη γραμμή μια άγνωστη φωνή να μου λέει: ”Έχουμε το παιδί σου και θέλουμε 620.000 ευρώ για να το ξαναδείς ζωντανό”. Πέρασαν πέντε ημέρες και με άφησαν να μιλήσω μαζί του δύο φορές. Πάντα ζητούσαν τα λεφτά επίμονα. Από την 5η μέρα και μετά δεν τον ξανάκουσα. Πέρασαν πέντε μέρες ακόμη και μετά ειδοποίησα πια την Αστυνομία», κατέθεσε η οφθαλμίατρος.

Ήταν και η ίδια στο στόχαστρο των απαγωγέων, αφού όταν κατάλαβαν πως είχε συγκεντρώσει ποσό 350.000 ευρώ για να τους δώσει, είχαν σχεδιάσει είτε να την απαγάγουν κι εκείνη για να τους πει που είχε τα λεφτά, είτε να τη ληστέψουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομολόγησαν οι 6 την απαγωγή του 26χρονου – Ο “εγκέφαλος” ακόμα επιμένει όμως πως όλα τα σκηνοθέτησε ο 26χρονος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε