Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ομολόγησε ότι σκότωσε τον Γιάννη και τώρα τα παίρνει πίσω – Τα σπαρακτικά λόγια της μάνας του 21χρονου θύματος

Ομολόγησε ότι σκότωσε τον Γιάννη και τώρα τα παίρνει πίσω – Τα σπαρακτικά λόγια της μάνας του 21χρονου θύματος

– Ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι τον σκότωσε αλλά τα γύρισε στην εισαγγελέα
– ”Δεν έχω καμία σχέση με τη δολοφονία και μάλιστα έχω άλλοθι” υποστηρίζει τώρα
– “Ας τον άφηναν ανάπηρο και όχι να μου τον στείλουν στον τάφο” τα λόγια της μάνας του 21χρονου θύματος
– Έχει ταυτοποιηθεί και ένας 22χρονος που εξακολουθεί να αναζητείται

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Ηρακλείου ο 24χρονος φερόμενος ως δράστης, ο ένας από τους δύο υπαίτιους για τον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού Γιάννη Ρουσάκη, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο. Στην Εισαγγελέα, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίσθηκε ότι δεν έχει σχέση με τα επεισόδια και πρόβαλε άλλοθι.

Στην αστυνομία φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία

Αντίθετα, κατά τη σύλληψη του ο 24χρονος είχε ισχυρισθεί ότι πήρε μέρος στα επεισόδια και έβγαλε μαχαίρι. “Έπρεπε να το κάνω για να γλιτώσω”, είπε ο 24χρονος στους αστυνομικούς. Κάπως έτσι ο φανατικός νεαρός οπαδός του ΟΦΗ, ομολόγησε ότι ήταν ένας από τους δράστες της δολοφονίας, απέδωσε ωστόσο την ενέργεια του να χτυπήσει με μαχαίρι τον 21χρονο, στο αίσθημα της αυτοσυντήρησης.

Όπως σημειώνεται, είπε μεταξύ άλλων: «Έπεσαν όλοι πάνω μου. Αισθάνθηκα σα παγιδευμένος και δεν μπορούσα ν’ αντιδράσω. Δεν είχα τότε άλλη επιλογή. Αναγκάστηκα να τον χτυπήσω για να ξεφύγω».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος βρέθηκε μετά από πληροφορίες της ασφάλειας Ηρακλείου ότι μετά το τραγικό περιστατικό, έφυγε από την πόλη και πήγε στο γειτονικό Ρέθυμνο δίχως να έχει συγκεκριμένο λόγο ή πρόθεση να συναντήσει κάποιον.

Η αστυνομία περιμένει να ”μιλήσουν” τα μαχαίρια
της δολοφονίας
“Κλειδί” στην όλη υπόθεση εξακολουθεί να αποτελεί η εύρεση των δυο μαχαιριών με τα οποία χτυπήθηκε ο 21χρόνος Γιάννης Ρουσάκης, ενώ η αστυνομία εκτιμά πως είναι θέμα χρόνου η σύλληψη και του δευτέρου ατόμου, ηλικίας 22 χρονών, που φέρεται επίσης ως φυσικός αυτουργός του αποτρόπαιου εγκλήματος που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα. Επίσης στην Εισαγγελέα, υπό δρακόντεια μέτρα, οδηγήθηκαν και οι άλλοι 13 συλληφθέντες.

Τα σπαρακτικά λόγια της χαροκαμένης μάνας
“Είδατε τι παιδί έχασα; Δεν μπορούσαν να το βάλουν κάτω με τα χέρια. Γιατί δεν του έσπαγαν τα πόδια και να μη μου το στείλουν στον τάφο; Ας το άφηναν ανάπηρο το παιδί μου να το φροντίζω εγώ, όχι να το θάψω. Να μη χυθεί άλλο αίμα. Δεν υπάρχει λόγος. Το παιδί μου να είναι το τελευταίο. Δεν υπάρχει λόγος να σκοτωθεί άλλο παιδί. Σε όλα αυτά τα παιδιά έχω να πω ένα πράγμα. Τι θα κερδίσουν εάν ο ένας σκοτώσει τον άλλο” είναι τα σπαραχτικά λόγια του αδικοχαμένου Γιάννη.

Και η μητέρα του παιδιού που έχασε τη ζωή του σε συμπλοκή οπαδών συνεχίζει: “Δε φταίνε τα παιδιά. Φταίει το κράτος που δεν πιάνει ένας να τον τιμωρήσει να μην ξανακάνει κανείς τίποτα. Έτσι δε θα γινόταν καμία άλλη φασαρία Το βράδυ που έφυγε μιλήσαμε. Του είπα Γιάννη σε παρακαλώ μην πάς πουθενά. Μου είπε ότι θα πάει μια βόλτα και του ζήτησα να μην πάει πουθενά, γιατί είχα δει κακό όνειρο. Γιάννη , τον παρακάλεσα να μην πάει. Είχα άγχος για το παιδί μου. Του ζητούσα να μη φύγει. Του τηλεφώνησα και μου είπε ότι είμαι καλά. «Κατάλαβε ότι είμαι 21 ετών άνδρας» μου είπε.
Βγήκε το κακό όνειρο. Ο Γιάννης έφυγε στις 12.30 και τον κυνηγούσα να μη φύγει. Μιλήσαμε γύρω στη 1.30 και μου είπε ότι ήταν καλά.

Φιλότιμο παιδί, δεν είχε μπλέξει πουθενά. Απλώς δεν ήθελε να τον προσβάλλεις, να του μιλήσεις άσχημα, δεν ήθελε να τον προσβάλει κανείς. Μου έλεγε μάνα, εγώ είμαι εδώ, μη φοβάσαι. Μου έλεγε να μη δουλεύω γιατί πονάω. Ο Γιάννης ήταν το στήριγμά μου. Ο πατέρας του ήταν άρρωστος και είχα το Γιάννη στήριγμα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένας 24χρονος και ένας 22χρονος οι δράστες της δολοφονίας του 21χρονου

Δύο οι δολοφόνοι του 22χρονου – Ψάχνουν ψηλά στην ιεραρχία των οπαδών του ΟΦΗ

Ψάχνουν σπίτι – σπίτι τον δολοφόνο του 22χρονου – Έπεσε νεκρός σε ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών στο Ηράκλειο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε