Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Οργανωμένο σχέδιο πίσω από τις καταστροφές ακυρωτικών;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οργανωμένο σχέδιο καταστροφής ακυρωτικών μηχανημάτων εισιτηρίων σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, φαίνεται πως έχουν βάλει σε εφαρμογή ομάδες ατόμων που φέρονται να κινούνται στον Αντιεξουσιαστικό χώρο, καθώς μέσα σε πέντε ώρες προκάλεσαν φθορές σε 8 λεωφορεία και τρόλεϊ.

Έπειτα από αυτές τις απανωτές επιθέσεις, οι αστυνομικοί και κυρίως τα στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας, σχεδιάζουν μέτρα με αυξημένες περιπολίες σε αφετηρίες λεωφορείων και τρόλεϊ, με συμβατικά αυτοκίνητα, προκειμένου να είναι σε θέση να αιφνιδιάζουν τους δράστες των επιθέσεων και να πραγματοποιούν συλλήψεις, ενώ κατά την διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν συχνές περιπολίες Αστυνομικών της ΔΙΑΣ, αλλά και περιπολικών, τόσο των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων, όσο και της  Άμεσης Δράσης.
 

Οι επιθέσεις
 

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης, 15.02.2017 στην οδό Πατησίων, μπροστά από την ΑΣΣΟΕ, όπου ομάδα νεαρών σταματούσε τρόλεϊ και λεωφορεία και έκαναν με σπρέι γκράφιτι αλλά και αναγραφή συνθημάτων για ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών με τα ΜΜΜ.
Μάλιστα σε τρία από τα οχήματα Μαζικής Μεταφοράς μπήκαν στο εσωτερικό και έβαλαν κόλλες στην σχισμή των ακυρωτικών συστημάτων, προκαλώντας έτσι φθορές και απενεργοποιήσεις των μηχανημάτων.

Λίγη ώρα μετά, ίσως άτομα της ιδίας ομάδας, αυτή τη φορά στο Πεδίον του Άρεως, όπου και υπάρχει αφετηρία λεωφορείων αλλά και στάσεις Αστικών, προκάλεσαν φθορές και έκαναν γκράφιτι σε δυο τρόλεϊ, ενώ στις 20:00 το βράδυ, δυο άτομα στην πλατεία Κάνιγγος μπήκαν σε ένα λεωφορείο και έσπασαν με αντικείμενο ένα ακυρωτικό μηχάνημα.
Τη νύχτα στην οδό Δαβάκη στο Ίλιον, επίσης δυο άτομα μπήκαν σε λεωφορείο τις γραμμής, κι έσπασαν ένα ακυρωτικό μηχάνημα.

Τέλος λίγο πριν τα από μεσάνυχτα, 4 άτομα που δήθεν περίμεναν στην στάση λεωφορείου στο Γαλάτσι, μπήκαν στο όχημα και ο ένας τις ομάδας απείλησε και ακινητοποίησε των οδηγό, ενώ οι συνεργοί του με σφυριά έσπασαν τα τρία νέα ακυρωτικά μηχανήματα που είχαν εγκατασταθεί στο λεωφορείο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε