Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Οργιάζουν” οι τηλεφωνικές απάτες! Εκβιασμοί για… Όσκαρ σκηνοθεσίας και απανθρωπιάς

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Απτόητοι συνεχίζουν την δράση τους οι απατεώνες που παγιδεύουν ηλικιωμένους!
– Το… σύνηθες πρόσχημα είναι πως δήθεν το παιδί τους έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο
– Ζητούν μερικές χιλιάδες ευρώ προκειμένου να μην μπει φυλακή
– Τελευταίο θύμα η μητέρα διευθύντριας σε υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών
– Πώς γλίτωσε από την απάτη και πώς… δεν γλίτωσε μια 79χρονη από υποτιθέμενους εργαζόμενους της ΔΕΗ!

Δεν έχουν τέλος οι ιστορίες των εκβιασμών που έρχονται στο “φως” της δημοσιότητας. Ιστορίες εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου, με στόχο τί άλλο; Το χρήμα…

Εκβιασμός με… σκηνοθεσία

Πρόσφατα η μητέρα διευθύντριας σε υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, από καθαρή τύχη γλίτωσε από τα “δόντια” των απατεώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη γυναίκα στις 11:00 τη νύχτα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα στο σταθερό της τηλέφωνο, ακούγοντας μια βαριά ανδρική φωνή και στο βάθος μια γυναίκα να κλαίει με λυγμούς και να ζητά από την ηλικιωμένη να κάνει ό,τι της λένε.

Η μητέρα της Διευθύντριας έντρομη άκουσε τον άνδρα να της συστήνεται ως Αξιωματικός της Αστυνομίας και να την ενημερώνει πως η κόρη της προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο, σκοτώνοντας μια μητέρα με το ανήλικο παιδί της!

Η ηλικιωμένη δεν πίστευε στα αυτιά της, τρομοκρατημένη μάλιστα με τα κλάματα που άκουγε στο βάθος της τηλεφωνικής σύνδεσης, πιστεύοντας πως προέρχονται από την κόρη της. Ο “Αξιωματικός” της Αστυνομίας ζήτησε από την πανικόβλητη γυναίκα το ποσό των 3.000 ευρώ, προκειμένου να μεριμνήσει ώστε να μην μπει φυλακή το παιδί της.

Γλίτωσαν!

Η γυναίκα πίστεψε τα λόγια του άγνωστου άνδρα και του ζήτησε να την πάρει εκ νέου στο τηλέφωνο, καθώς δεν είχε τόσα χρήματα μαζί της και θα έπρεπε να τα βρει, μέσω συγγενών.

Για καλή της τύχη επικοινώνησε με στενό της συγγενή, στον οποίο με λυγμούς άρχισε να του λέει την ιστορία και να του ζητά χρήματα, για να ακούσει με ευχαρίστηση την απορία του συγγενή της: “…μα πότε έγιναν όλα αυτά που λες; είμαι μαζί με την κόρη σου στο σπίτι της και είναι εδώ και δεν έχει προκαλέσει κανένα τροχαίο”.

Αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία, πλην όμως οι απατεώνες προφανώς δεν διακινδύνευσαν να κάνουν νέο τηλεφώνημα, καθώς κατάλαβαν πως θα αποκαλυφθούν.

Και η… ΔΕΗ στο “κόλπο”

Στο μεταξύ, μια 79χρονη στην Αθήνα, έπεσε θύμα των απατεώνων που προσποιούνται τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, καθώς την έπεισαν πως κινδυνεύει από ηλεκτροπληξία λόγω διαρροής από τον πίνακα του ηλεκτρικού και μάλιστα το μεγαλύτερο κίνδυνο τον έχει, διότι στην κρεβατοκάμαρα της κρύβει τα κοσμήματα της που είναι “καλός αγωγός” του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η 79χρονη πείστηκε να βάλει τα κοσμήματα σε μια μαξιλαροθήκη και να τα πάει σε άλλο δωμάτιο, που βόλευε βέβαια τους κακοποιούς να τα ξαφρίσουν. Μάλιστα όταν ολοκλήρωσαν τις “εργασίες επισκευής” της ζήτησαν και χρήματα την για την επισκευή τις βλάβης.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε