Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Π. Βλαστός: “Δεν οργάνωσα εγώ την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου”

Π. Βλαστός: “Δεν οργάνωσα εγώ την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου”

Ο 40χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε στην απολογία του και οποιαδήποτε συμμετοχή του και στην δολοφονία του Γιώργου Γούσιου τον Σεπτέμβριο του 2008 σε καφετέρια στην Πεντέλη.

Αρνήθηκε τον ρόλο του «ιθύνοντος νου» της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το λεγόμενο «συνδικάτο του εγκλήματος».

Μετά από πολύμηνη διαδικασία , ο φερόμενος ως «αρχηγός» του «Συνδικάτου» Παναγιώτης Βλαστός, υποστήριξε ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πως: «εγώ ήμουν χρόνια στην φυλακή, δεν μπορούσα εκ των πραγμάτων να οργανώσω την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου, δεν μπορούσα να γνωρίζω τις κινήσεις του».

Ο 40χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε στην απολογία του και οποιαδήποτε συμμετοχή του και στην δολοφονία του Γιώργου Γούσιου τον Σεπτέμβριο του 2008 σε καφετέρια στην Πεντέλη αλλά παραδέχθηκε ότι έχει «ξεπλύνει χρήματα» . Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά : «Τόσα χρόνια μέσα στην φυλακή πως θα ζήσω; Σπάζοντας επιταγές και ξεπλένοντας χρήματα. Μέχρι πριν από λίγο καιρό ξέπλυνα χρήματα του Απόστολου Πετράκη από την απαγωγή».

Ο Βλαστός ρωτήθηκε από Έδρας για συγκεκριμένη συνομιλία του με την δικηγόρο του, που του αναφέρει για την δολοφονία Γούσιου και του λέει χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να λάβει άδεια από τη φυλακή καθώς σχηματίζεται δικογραφία εναντίον του. Στην επισήμανση αυτή της δικηγόρου ο Βλαστός απάντησε «μα ο Γούσιος ήταν φίλος μου υποτίθεται». Η ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου αφορούσε την λέξη «υποτίθεται» , λέξη που ο Βλαστός σήμερα υποστήριξε ότι δεν χρησιμοποίησε ποτέ.

Ο κατηγορούμενος επανέλαβε στο δικαστήριο την θέση του -και θέση πολλών εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση – ότι οι καταγεγραμμένες συνομιλίες φερόμενων ως μελών του «συνδικάτου» από την ΕΥΠ : « είναι πετσοκομμένες. είναι πειραγμένες για αυτό έχω τρελαθεί».

Όπως είπε ο Παναγιώτης Βλαστός: « δεν θα είχα πρόβλημα να σας έλεγα αν τον είχα σκοτώσει τον Γούσιο. Ήταν φίλος μου όμως. Είναι ανήθικο για μένα να κάνω κάτι τέτοιο, για την οικογένεια του. Αν μου είχε κάνει κάτι σοβαρό όπως ο Ναστούλης -όχι για ψήλου πήδημα- θα τον σκότωνα πραγματικά. Τσαντίζομαι κυρία πρόεδρε γιατί ο μακαρίτης ο Γούσιος είχε προβλήματα με ανθρώπους από την Πάτρα, και εγώ είχα κάνει επαφές με ανθρώπους μου για να τον βοηθήσω. Και να μου χρεώνουν ότι έβαλα να τον σκοτώσουν;»

Η πρόεδρος απευθύνθηκε και στον Βασίλη Στεφανάκο ζητώντας του να της σχολιάσει την φράση «μια ζαριά είναι όλα» που ακούγεται σε συνομιλία να λέει στον συγκατηγορούμενο του Π. Βλαστό. «Μοιρολατρικό είναι αυτό κύριε Στεφανάκο» ρώτησε η πρόεδρος για να λάβει στην απάντηση : «όχι είναι προφητικό»

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του εκ των κατηγορουμένων Γιάννη Σκαφτούρου, που επίσης αρνήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου οποιαδήποτε συμμετοχή στην δολοφονία του Γούσιου.

Η δίκη για την υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο. Στο εδώλιο κάθονται, για σωρεία παράνομων δραστηριοτήτων της οργάνωσης συνολικά 20 κατηγορούμενοι, από τους οποίους επτά βαρύνονται με επιπλέον κατηγορίες που αφορούν την απαγωγή του εφοπλιστή, τα λύτρα της οποίας δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε