Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΠΑΣΟΚ: Αυξάνουν την αστυνομική φύλαξη μετά τις (τελευταίες) μολότοφ! (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έγιναν για μία φορά στόχος επίθεσης με βόμβες μολότοφ από αγνώστους. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης κινδύνεψε να καεί ζωντανός, κάτι που έφερε την οργισμένη αντίδραση της Φώφης Γεννηματά. Πλέον η αστυνομική φύλαξη στα γραφεία του κόμματος αυξάνεται.

Ο κ. Αρβανιτίδης γλίτωσε από τις φλόγες των μολότοφ την τελευταία στιγμή, αλλά είναι καλά στην υγεία του αν και ταραγμένος από το περιστατικό. Την είδηση είχε σπεύσει να επιβεβαιώσει και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ μέσω twitter που έγραψε: “Νέες βόμβες μολότοφ στη Χαριλάου Τρικούπη. Παρολίγον να κάψουν τον βουλευτή Γιώργο Αρβανιτίδη”.

 

 

Το νέο αυτό περιστατικό (σ.σ. λέμε νέο διότι το να πέφτουν βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είχε… σχεδόν καθιερωθεί κάθε εβδομάδα), προκάλεσε την οργή της Φώφης Γεννηματά.

Η πρόεδρος του κόμματος σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως “ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι προφανώς παντελώς ανίκανος και επικίνδυνος και αν έχει το ελάχιστο φιλότιμο οφείλει να παραιτηθεί. Εάν δεν τον πράξει και ο Πρωθυπουργός τον διατηρήσει στην θέση του, τότε αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει”.

Αυτό φαίνεται πως.. ταρακούνησε την κυβέρνηση και μετά τα τελευταία περιστατικά οι αρχές παίρνουν, πλέον, τα μέτρα τους. Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ υπήρχε αστυνομική φύλαξη καθόλη την διάρκεια της νύχτας, κάτι που από εδώ και πέρα θα… επεκταθεί.

Αστυνομικοί θα φρουρούν το κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη καθόλη την διάρκεια και του απογεύματος, με στόχο φυσικά να προλάβουν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι άγνωστοι έχουν καταγράψει τις ώρες αλλαγής στις βάρδιες των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να γνωρίζουν καλά πότε μπορούν να “χτυπήσουν”…

Καταδίκη από κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Εκτός από τα μέτρα που πήραν οι αρχές, ήρθαν και οι ανακοινώσεις από τα κόμματα, με τις οποίες καταδικάζουν το περιστατικό. Μάλιστα, από την Χαριλάου Τρικούπη εκφράζονταν δυσφορία για το ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είχε προβεί σε κάποια ανκοίνωση, ωστόσο τελικά η ανακοίνωση ήρθε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυβερνών κόμμα, λοιπόν, καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο βουλευτή Γ. Αρβανιτίδη. “Όλες οι πολιτικές δυνάμεις στέκονται απέναντι σε τέτοιες ενέργειες“, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η ΝΔ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση, η οποία παρ’ ολίγον να έχει ως θύμα το βουλευτή του Κόμματος κ.Αρβανιτίδη.

“Τέτοιες ενέργειες των γνωστών – αγνώστων που στόχο έχουν να πλήξουν τη Δημοκρατία οφείλουν να κινητοποιήσουν την Κυβέρνηση και να δώσει τέλος σε αυτήν την κατάσταση. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ανταποκριθεί στην αποστολή της και να επιτελέσει το καθήκον της. Να προστατέψει κόμματα και πολίτες από τέτοιου είδους έκνομες ενέργειες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις και δυναμώνει η συμμετοχή στην πάλη, τέτοιες ενέργειες, όπως έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν, μοναδικό στόχο έχουν να καλλιεργηθεί κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού του λαού, συκοφάντηση των εργατικών – λαϊκών αγώνων” υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Τέλος, το Ποτάμι επίσης αναφέρει τα εξής: “Οι επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει μόνιμο φαινόμενο. Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός δεν έχουν λάβει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και οι ευθύνες τους είναι μεγάλες.

Εξαντλούνται σε ανακοινώσεις και πέρα τούτου τίποτα. Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων είναι υποχρέωση της Πολιτείας και οφείλει να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα γι’ αυτό“.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτό: Eurokinissi

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε