Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Ψάχνουν τον Μπιλ – Οι αντίπαλοι τον έχουν “επικηρύξει” με 50.000 ευρώ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Είναι 41 ετών και θεωρείται πρωτοπαλίκαρο της αντιμαχόμενης εκβιαστικής ομάδας των “Πειραιωτών”, που ο έγκλειστος αντίπαλος αρχηγός ήθελε μετά μανίας να τον εξοντώσει.

Φαίνεται πως είναι ο μόνος που εκμεταλλεύτηκε τη δημοσιότητα και τη διαρροή της εξάρθρωσης των εκβιαστικών ομάδων, και διαφεύγει τη σύλληψη, παρά τις έντονες αστυνομικές έρευνες του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Για το δικό του κεφάλι όπως και του «συνεταίρου» του Μπου ή Μπούμπι, ο έγκλειστος αντίπαλος αρχηγός έδινε 50.000 ευρώ για την εξόντωσή του. Ήταν ένας από τους Χοντρούς, τις Σαμπρέλες, όπως τους αποκαλούσε στις κωδικές συνομιλίες του, ο 40χρονος αρχηγός και έγκλειστος των φυλακών Τρικάλων. Σε μία από τις συνομιλίες του στις 2 Ιουνίου 2010 λέει ότι ο εκτελεστής θέλει 50.000 ευρώ για να σκοτώσει τους Μπιλ και Μπούμπι. Μετά όμως από δημοσίευμα ότι η ΕΛ.ΑΣ ετοιμάζει συλλήψεις μπράβων στον Πειραιά, οι στόχοι αλλάζουν διευθύνσεις κατοικίας και σώζονται εκείνη τη φορά. Ο 40χρονος έγκλειστος αρχηγός έχει “σκυλιάσει” και αμφισβητεί την αξιοπιστία πληροφοριοδοτών και εκτελεστή. Κάποια άλλη στιγμή μαθαίνει ότι ο Μπιλ συχνάζει σε γυμναστήριο της Ν. Ερυθραίας και ζητά από τους «υπαρχηγούς» του να βρουν που μένει.

Το μεσημέρι στις 11 Σεπτεμβρίου του 2010, οι αστυνομικοί εντοπίζουν έναν 36χρονο από την Αλβανία, μέλος της ομάδας του έγκλειστου αρχηγού, να φεύγει από το σπίτι του και με το αυτοκίνητό του μέσω της Αττικής Οδού να πηγαίνει στην περιοχή του Γέρακα και κοντά στην οδό Ροδόπης, όπου έμενε ο Μπιλ. Σταμάτησε το αυτοκίνητό του 80-100 μέτρα σε μία αλάνα έχοντας οπτική επαφή από το σπίτι του Μπιλ. Τον είχε στείλει ο 38χρονος “υπαρχηγός” του φυλακισμένου αρχηγού, που συνελήφθη πρόσφατα μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ στο Καματερό, προκειμένου να ελέγξουν τον χώρο. Ο 36χρονος Αλβανός είχε μείνει έξω από το σπίτι του υποψήφιου στόχου για 7 ώρες.

Ο Μπιλ στις 26 Ιουνίου 2010 επιχειρούσε να ανταλλάξει 1.500.000 ευρώ πλαστών χαρτονομισμάτων με γνήσια με την βοήθεια υπαλλήλου της τράπεζας της Ελλάδος. Ο Μπιλ έδωσε κάποια χαρτονομίσματα των 50 ευρώ ως «δείγματα» για δοκιμή γνησιότητας. Τα πλαστά χαρτονομίσματα τα είχε προμηθευτεί από τον απόστρατο Υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί έχουν ακούσει τη συνομιλία και χαλούν τη συναλλαγή συλλαμβάνοντας έναν από τους διαμεσολαβητές.

Ο υποστράτηγος απευθυνόταν πολλές φορές στον Μπιλ προκειμένου να του βρίσκει «παιδιά» για κάποιες συνοδείες αθλητικών παραγόντων σε εκτός έδρας αγώνες των ομάδων τους.

Όπως και να έχει ένα πρωταγωνιστικό μέλος εκβιαστική ομάδας χαίρεται προσωρινά την ελευθερία του, προκαλώντας όμως πονοκέφαλο στις αρμόδιες διωκτικές αρχές, για τα μελλοντικά του σχέδια.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε