Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Παιδί… “μπουμπούκι” στα δίχτυα της ΔΙΑΣ μετά από καταδίωξη

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Είχε ρημάξει τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ και πολλούς άλλους…. στόχους ένας 44χρονος. Αλλά τη σύλληψη δεν τη γλίτωσε.

Είτε με συνεργό είτε μόνος του, ο δράστης είχε σκορπίσει τον τρόμο στην Αττική. Μέχρι που του πέρασαν χειροπέδες οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, αφού πρώτα τον καταδίωξαν. Συνολικά, είχε διαπράξει 10 ένοπλες ληστείες!

Η σύλληψη του έγινε στην Ηλιούπολη και αφού πριν είχε κάνει τη 10η ληστεία του. Στόχος και πάλι ένα μαγαζί με κινητά τηλέφωνα. Μπήκε, ακινητοποίησε με την απειλή ενός πιστολιού τους υπαλλήλους, πήρε χρήματα, κινητά και κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Στη συνέχεια, προσπάθησε να διαφύγει με κλεμμένη μοτοσικλέτα, αλλά για… κακή του τύχη, τον καταδίωξαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που είχαν ειδοποιηθεί και βρέθηκαν στο σημείο της ληστείας. Μετά από καταδίωξη κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Πάνω του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα κλοπιμαία, καθώς και ένα οπλισμένο πιστόλι με γεμιστήρα με 14 σφαίρες.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι άλλοτε με συνεργό (ο οποίος αναζητείται) και άλλοτε μόνος του, ο 44χρονος είχε κάνει κι άλλες ένοπλες ληστείες. Είχε κλέψει ταχυδρόμο στο Περιστέρι, σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα, υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Παγκράτι, δύο καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και pet shop στην Αργυρούπολη, κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στην Ηλιούπολη και σούπερ μάρκετ στο Βύρωνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 7 Νοεμβρίου ο δράστης έκλεψε μοτοσικλέτα από την περιοχή της Ηλιούπολης, την οποία χρησιμοποιούσε σαν μέσο διαφυγής στις ληστείες.

Σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, από τον ανακριτή Κεφαλλονιάς για διακεκριμένες κλοπές. Δεν αποκλείεται να έχει εμπλακεί και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, κάτι που ψάχνουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Ο 44χρονος οδηγήθηκε ήδη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε