Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Πανάκριβα φάρμακα έκαναν φτερά από την αποθήκη του ΕΟΠΥΥ – Κύκλωμα τα “σπρώχνει” παράνομα στα Βαλκάνια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κύκλωμα που κλέβει ακριβά φάρμακα, τα οποία στη συνέχεια βγάζει παράνομα σε χώρες των Βαλκανίων, ερευνά η Ασφάλεια Αττικής, έπειτα από την μεγάλη ληστεία που σημειώθηκε στην αποθήκη φάρμακων του ΕΟΠΥΥ, στην περιοχή του Ρέντη.

Οι τρεις οπλοφόροι που εισέβαλαν στην αποθήκη του ΕΟΠΥΥ, αποδεικνύεται πως είχαν παρακολουθήσει στενά την περιοχή και το κτήριο, καθώς περίμεναν την στιγμή, που ο φύλακας άνοιξε την αποθήκη για να ενημερώσει το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας και αμέσως τον ακινητοποίησαν με τα όπλα τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων, καθώς η καταμέτρηση των φάρμακων που εκλάπησαν διαρκούσε μέχρι αργά χθες την νύχτα, οι κακοποιοί άρπαξαν κούτες με πανάκριβα φάρμακα για ανίατες ασθένειες, κυρίως αντικαρκινικά, τα οποία και φόρτωσαν στο αυτοκίνητο του ακινητοποιημένου φύλακα και διέφυγαν.

Πρόκειται για την δεύτερη περίπτωση μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων, που η Ασφάλεια βρίσκεται μπροστά στην κλοπή ακριβών φαρμάκων κυρίως αντικαρκινικών, καθώς είχε συλληφθεί ένα ζευγάρι που εργάζονταν ως καθαριστές, σε μεγάλο δημόσιο Νοσοκομείο και έκλεβαν συστηματικά τέτοιου είδους φάρμακα.
 

 

Πώληση κλεμμένων φαρμάκων σε Ελλάδα και εξωτερικό

 

Σύμφωνα με πληροφορίες και όσον αφορά στην οργανωμένη σπείρα που χτύπησε την αποθήκη του ΕΟΠΥΥ, εκτιμάται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, πως πρόκειται για έμπειρους στις ληστρικές επιδρομές, ενώ προορίζουν τα εκατοντάδες φάρμακα που άρπαξαν, για “εξαγωγή” σε χώρες όπως η Αλβανία και η Βουλγαρία, όπου δεν δικαιολογούν τα ασφαλιστικά ταμεία τόσο ακριβά σκευάσματα και -κατά συνέπεια- η πώληση τους σε ελκυστικές τιμές αποφέρει μεγάλο κέρδος.

Βέβαια, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της διάθεσης μέρους των κλεμμένων φάρμακων στην εγχώρια αγορά, σε άτομα που είτε δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη και πάσχουν από ανίατη ασθένεια, είτε αδυνατούν να πληρώσουν την συμμετοχή τους στην αγορά του φαρμάκου.

Γεγονός πάντως είναι πως οι έρευνες θα διεξαχθούν σε πλήρη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε