Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πανικός στο “στρατόπεδο” Τσοχατζόπουλου – Τι αποκαλύπτει το ζεύγος μέσα από τις φυλακές

Πανικός στο “στρατόπεδο” Τσοχατζόπουλου – Τι αποκαλύπτει το ζεύγος μέσα από τις φυλακές

Μετά την κατάθεση του ξαδέφου του Άκη, Ν. Ζήγρα που “άναψε φωτιές”, ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του μίλησαν για όλα μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού όπου κρατούνται.

Η κ. Βίκυ Σταμάτη, σε συνέντευξή της στο δελτίο του ALPHA, αν και δεν είχε ενημερωθεί επακριβώς για το περιεχόμενο της κατάθεσης του ξαδέρφου του συζύγου της, φανερά εξοργισμένη δήλωσε πως δεν είχε ποτέ ουδεμία σχέση με τον κ. Ζήγρα, ούτε καν τυπική. Χαρακτηριστικά η κ. Σταμάτη δήλωσε “τον αγνοούσα και τον αγνοώ”. Τον κατηγόρησε ευθέως πως “προσπαθεί να δημιουργήσει ψευδεπίγραφες εντυπώσεις” για την ίδια και συνέχισε “ευθύς μόλις λάβω γνώση του περιεχομένου της κατάθεσής του, θα πράξω τα νόμιμα”.

Η κ. Σταμάτη χαρακτήρισε τον κ. Ζήγρα “δεινό συκοφάντη που αναφέρεται σε ανύπαρκτα νομικά και πραγματικά γεγονότα κάνοντας εικασίες και υποθέσεις”. Συνέχισε στον ίδιο έντονο τόνο δηλώνοντας κατηγορηματικά πως ο κ. Ζήγρας είχε στενές επαφές με το πρώην οικογενειακό περιβάλλον του συζύγου της Άκη Τσοχατζόπουλου, και άφησε υπονοούμενα λέγοντας “ο νοών νοείτω”. Τόνισε πως πρόκειται να ακολουθήσει τα νόμιμα εναντίον του κ. Ζήγρα και πως δεν γίνεται να ευθύνεται η ίδια για τα πάντα την ώρα που “ένα ορισμένο περιβάλλον χαίρει επιλεκτικά ασυλίας”. Τόνισε πως η κατάσταση τόσο της ψυχικής όσο και σωματικής της υγείας είναι πολύ κακή και γι’ αυτό προς το παρόν δεν επιθυμεί να δηλώσει περισσότερα.

Δείτε το βίντεο με όλη τη συνέντευξη της Βίκυ Σταμάτη

Η κατάθεση του κ. Ν. Ζήγρα, θορύβησε και τον ίδιο τον Άκη, ο όποιος παραχώρησε επίσης συνέντευξη στο κανάλι του ALPHA μέσα από τις φυλακές του κορυδαλλού.

Σε ερώτηση σχετικά με το αίτημά του να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-99 τα οποία αποφάσισαν για την προμήθεια των υποβρυχίων, ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε πως θεωρεί κάτι τέτοιο αναγκάιο προκειμένου να έρθει στο φως όλη η αλκήθεια πάνω σε αυτήν την υπόθεση. “Αυτά ήταν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ τότε. Εγώ δεν απευθύνομαι σε σχέση με το τι κάνει ο καθένας σήμερα”. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως “η κοινοβουλευτική ομάδα μπήκε σε μία διαδικασία καθοδηγούμενη. Υπήρχαν σε συνεννόηση των δύο κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η πρόσπαθεια να εξαφανιστούν από το πλαίσιο ευθύνης για τα υποβρύχια όλοι οι υπουργοί, ΠΑΣΟκ και ΝΔ, οι οποίοι θέσαν μετά από εμένα” δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Ο ίδιος συνέχισε κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι “τα έκαναν πλακάκια” και συνεννοήθηκαν να “περιορίσουν τον έλεγχο” αποκελιστικά στο ίδιο παρά το γεγονός ότι υπήρχε σαφής εισαγγελική εντολή. Τονίζει πως δεν έχει σχέση με τις μίζες και δε θα επιτρέψει να “φορτώσουν όλοι αυτοί οι κύριοι τις λεγόμενες μίζες” στο πρρόσωπο του ίδιου. Τονίζει επίσης πως όλες αυτές οι εξωχώριες εταιρείες δεν έχουν καμία σχέση με τον ίδιο δηλώνοντας “Καμία σχέση, το έχω πει επανειλημένως. Ουδέποτε τις γνώριζα, ουδέποτε συνεργάστηκα, ουδέποτε είχα μετοχές, ουδέποτε έκανα οιαδήποτε δραστηριότητα με αυτές τις εταιρείες”.

Σχετικά με τα ευρήματα στο γραφείο του διαφόρων αποδεικτικών στοιχείων, ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε όλα αυτά “θέατρο” καθώς ο ίδιος έιχε ένα οργανωμένο γραφείο. Ο ίδιος θέλησε να μην απαντήσει στην ερώτηση σχετικά με το ένα εκατομμύριο που φαίνεται να ζητούσε και αμφισβητεί ότι υπήρχαν τέτοιες ιδιόχειρες σημειώσεις. Επίσης τόνισε ότι έχουν δοθεί λανθασμένες ερμηνείες σε όποιες σημειώσεις βρέθηκαν όντως. Για τον κ. Σμπώκο λεέι πως ήταν συνεργάτης του για πολλά χρόνια, και πως έχουν μία κανονική σχέση “τίποτα το ιδιαίτερο και τίποτα το μυστηριώδες”αν και τον τελευταίο καιρό δεν είχαν ιδιαίτερες επαφές. Χαρακτήρισε την όλη υπόθεση ως μία συνομωσία σε βάρος του ίδιου και της οικογένειάς του και εξαπέλυσε κατηγορίες προς Βουλή, κόμματα και διακαιοσύνη πως έψαχναν έναν “ένοχο” για να φορτώσουν τα θέματα της διαφθοράς.

Συνεχίζει λέγοντας “Ποιος λόγος υπήρχε, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης να γίνει σύλληψη και κράτηση στη συνέχεια της γυναίκας μου και της κόρης μου, και μία σειρά άλλων πολιτών αθώων που δεν είχαν καμία σχέση. Ο ανακριτής σε συνεργασία με την Εισαγγελέα τους κατέστησε ένοχους. Ξαφνικά της ημέρα του Πάσχα άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου”. Συνέχισαν λέγοντας πως “τη νύφη πλήρωσαν οι αθώοι” και διαμαρτυρήθηκε έντονα σχετικά με τη κράτηση της συζύγου του που σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσει να κρατείται στις φυλακές, ενώ πέρασαν ήδη τέσσερις μήνες. Επίσης τόνισε πως είαι απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν επετράπη η επίσκεψη ιατροδικαστή για να επιβεβαιώσει την άσχημη κατάσταση της υγείας της και κατηγόρησε τους ανακριτές πως παριστάνουν τους γιατρούς.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Άκη Τσοχατζόπουλου μέσα από τις φυλακές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ξάδελφος “έκαψε” τον Άκη – Έδωσε και νέα ονόματα για τις μίζες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε