Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πανθρακική πανστρατιά κατά της μεταφοράς λαθρομεταναστών – Για αιφνιδιασμό κατηγορούν τον Δένδια οι τοπικές αρχές

Πανθρακική πανστρατιά κατά της μεταφοράς λαθρομεταναστών – Για αιφνιδιασμό κατηγορούν τον Δένδια οι τοπικές αρχές

– Σε εξέλιξη νέα επιχείρηση-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας
– Μπαρούτι μυρίζουν Ξάνθη και Κομοτηνή
– Στις 7.00 το απόγευμα συλλαλητήριο αγανάκτισης στην πλατεία Κομοτηνής από τους κατοίκους
– Για αιφνιδιασμό καταγγέλουν τον Δένδια οι τοπικές κοινωνίες
– Τι λέει στο Newsit o περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σε εξελιξη για τρίτη μέρα η επιχείρηση – σκούπα της ΕΛΑΣ για τους λαθρομετανάστες στα μεγάλα αστικά κέντρα με την κωδική ονομασία Ξένιος Ζευς.

ΦΩΤΟ από τη σημερινή επιχείρηση - σκούπα της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας

ΦΩΤΟ από τη σημερινή επιχείρηση - σκούπα της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μεταξύ στο πόδι βρίσκονται οι κάτοικοι της Ξάνθης και της Κομοτηνής μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης  να μεταφερθούν εκεί εκατοντάδες λαθρομετανάστες που συλλαμβάνονται στις επιχειρήσεις – σκουπα που γίνονται σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα. Οι τοπικές κοινωνίες καταγγέλουν τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια για αιφνιδιασμό  και διοργανώνουν συλλαλητήριο αγανάκτισης στην πλατεία Κομοτηνής στις 7.00 το απόγευμα.

Και ιερόδουλες στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Άρης Γιαννακίδης “συλληφθηκαμε αξ΄απήνης και ακομη και τώρα που μιλάμε δεν υπάρχει επισημη ανακοίνωση. Αιωρούνται, ανακυκλώνονται και ανατροφοδοτούνται πληροφορίες που ερμηνεύονται και παρερμηνεύονται στην τοπικη κοινωνία και δημιουργούν αποπροσανατολισμό και πανικό. Εκανα έκκληση να μιλήσω με τον κύριο Υπουργό για να δούμε τι σημαίνει αυτός ο σχεδιασμός και τι συμμετοχή θα έχει η περιφερειά μας αλλά δεν έχει γίνει τίποτα.

Αυτό που εισπράττουμε αυτή τη στιγμή είναι να μεταφέρονται σωρηδόν λαθρομετανάστες και να τους εγκαθιστούν στα δύο στολίδια της ευρύτερης περιοχής, στη σχολή δοκίμων αστυφυλάκων στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή, οι οποίες ειναι στις παρυφές της πόλης.

ΦΩΤΟ από τη σημερινή επιχείρηση - σκούπα της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας

Η κοινωνία είναι οργισμένη και αναζητά εναγωνίως να ακούσει κάτι αξιόπιστο απο τον κύριο Υπουργό. Εμείς κάναμε κάποιες συμβολικές διαδηλώσεις και σήμερα είναι η κεντρική μας εκδήλωση στην πλατεία της Κομοτηνής στις 7.00 το απόγευμα σε μια Πανθρακική πανστρατιά για να δείξουμε την αγανάκτήση μας. Είναι πρωτόγνωρο να μη γνωρίζει μέχρι και αυτη τη στιγμή η τοπική κοινωνία τι συμβαίνει. Θα λειτουργήσουν οι σχολές; Είναι προσωρινή η μεταφορά των λαθρομεταναστών εδώ; Κανείς δεν ξέρει. Είναι όλα στον αέρα.

ΦΩΤΟ από τη σημερινή επιχείρηση - σκούπα της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας

Εμείς δεν υπεκφεύγουμε από το πρόβλημα, ούτε λαϊκίζουμε. Αναρωτιώμαστε γιατί δεν μεταφέρουν τους λαθρομετανάστες στα κέντρα υποδοχής που λειτουργούν εδώ και 10 χρόνια στον Εβρο και στη Ροδόπη; Ο κόσμος πιστεύει πως τους μεταφέρουν από τα αστικά κέντρα ένα πρόβλημα που δεν είναι δικό του. Εχουμε συναίσθηση οτι το πρόβλημα είναι δραματικό αλλά γιατί να μην υπάρχει μια αναλογικότητα; Ο αδύνατος κρίκος είναι η περιφέρειά μας;”

Ακούστε τη δήλωση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στο NewsIt:

ΦΩΤΟ από τη σημερινή επιχείρηση - σκούπα της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας

Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας που βιώνουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα επικροτούν τις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ αλλά λένε πως δεν αρκεί να πιάνουν τους λαθρομετανάστες και μετά να τους αφήνουν. Πρέπει να βρεθεί λύση άμεση και οριστική.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη χθεσινή επιχείρηση – σκούπα προσήχθησαν 1.130 αλλοδαποί εκ των οποίων οι 395  δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα. Στη σημερινή επιχείρηση έλεγχοι γίνονται και στις ιερόδουλες ενώ εκτεταμένες έρευνες γίνονται και για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο πόδι η Θράκη για τους λαθρομετανάστες-Με παραίτηση απειλεί ο Δένδιας

“Η επιχείρηση σκούπα είναι πογκρόμ που προσβάλει την ανθρώπινη φύση”

 Μία “κωμόπολη” λαθρομεταναστών στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ

 Επιχειρήσεις σκούπα στο κέντρο της Αθήνας – 1.500 μετανάστες στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε