Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Παραδικαστικό: Μόλις τον καταδίκασαν απείλησε τον δικαστή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Πρωτόγνωρα γεγονότα για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά έγιναν σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου ανακοινώθηκαν οι ποινές για το “παραδικαστικό κύκλωμα”…

Μόλις ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε τις ποινές ήρθαν το πάνω – κάτω! Ενας από τους καταδικασθέντες, ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσης, όρμηξε στην έδρα και άρχισε να απειλεί τον δικαστή!

Ο Πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Ευσταθίου, έμεινε άφωνος αφού ο καταδικασθείς ζητούσε την εξαίρεση του, λέγοντας μάλιστα ότι έχει καταγράψει τον Πρόεδρο, να μιλά με άλλον εμπλεκόμενο στην υπόθεση και να του ζητά 60.000 ευρώ για να τον αθωώσει.

Όπως είπε ο επιχειρηματίας, τα έχει όλα απομαγνητοφωνημένα. “Θα σε βάλω φυλακή, αλήτη, εκβιαστή”, είπε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο, και συνέχισε : “εσύ πας να λύσεις το Παραδικαστικό; Θα τα δούμε όλα και για ποιο σπίτι ζητάς τα λεφτά που χτίζεις στην κόρη σου”.

Κατηγορούμενοι ήταν : ο πρώην δικαστής Ευάγγελος Καλούσης, ο δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος, οι συνεργάτες του γραφείου του δικηγόροι Σωτήρης Ντινόπουλο και Χρήστος Χατζηπαναγιώτου και ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσης.

 
Το δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή των δικηγόρων Πέτρου Μαντούβαλου, Σωτήρη Ντινόπουλου και Χρήστου Χατζηπαναγιώτου, ενώ κήρυξε ενόχους τον πρώην πρωτοδίκη Ευάγγελο Καλούση για κατάχρηση εξουσίας και συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και τον επιχειρηματία Ιωάννη Μπολέτση, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

  

Το δικαστήριο διέκοψε αμέσως και αναμένεται να αποφανθεί αργότερα για το αίτημα εξαίρεσης που υπέβαλε ο κ.Μπολέτσης.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε