Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Παρακολουθούσαν στόχους με κάμερες σε μπρελόκ, στυλό και γυαλιά

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Πολύ… high tech αποδεικνύεται πως ήταν η “οργάνωση δίχως όνομα” καθώς οι αστυνομικοί έχουν πέσει πάνω σε πληθώρα από υλικά παρακολούθησης

τελευταίας τεχνολογίας. Ασύρματες μικροκάμερες παρακολούθησης χώρων οι οποίες χειρίζονταν μέσω internet, μικροκάμερες καμουφλαρισμένες σε μπρελόκ,, στυλό και γυαλιά ηλίου βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά.

Πρόκειται για υλικό το οποίο μπορεί οποιοσδήποτε να αγοράσει σχεδόν παντού. Οι τρομοκράτες δεν είχαν κινήσει την παραμικρή υποψία.

Τώρα όμως οι αστυνομικοί λένε ότι έχουν στα χέρια τους και ορισμένα πλάνα από αυτά που κατέγραφαν οι τρομοκράτες τα οποία τους οδηγούν σε κάποια συμπεράσματα.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πλάνα από δύο τράπεζες σε διαφορετικά σημεία στην επαρχία σε κοντινές ημερομηνίες. Στην μία τράπεζα υπάρχουν εξωτερικές καταγραφές και στην άλλη και εσωτερικές. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής δεν προκύπτει συγκεκριμένος χρόνος καταγραφής ή τουλάχιστον αυτός είναι “πειραγμένος”
, καθώς ενώ παρουσιάζεται πρωινή ώρα, οι λήψεις είναι φανερά μεσημεριανές. Σημειώνουν επίσης ότι στα συγκεκριμένα τραπεζικά υποκαταστήματα δεν έχουν γίνει ένοπλες ληστείες το επίμαχο χρονικό διάστημα με ύποπτα χαρακτηριστικά. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πιθανότατα ήταν “δοκιμαστικές” ενέργειες…

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν οι αστυνομικοί σε κάποια ευρήματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των αποθηκευτικών δίσκων, όπου υπάρχουν αποθηκευμένα δεκάδες βίντεο από συγκεκριμένες και εξειδικευμένες ιστοσελίδες, στα οποία απεικονίζονται ένοπλες επιθέσεις ειδικών δυνάμεων με αληθινά πυρά και πρακτικές, σε κλειστούς χώρους με εξουδετέρωση των στόχων. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ενδεχομένως πρόκειται για “προσομοιώσεις” μελλοντικών επιθέσεων, εκπαίδευση και ασκήσεις σκοποβολής.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε