Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Παραμένει ο “κόκκινος” συναγερμός στη χώρα και την Ευρώπη – Υστερία των ξένων ΜΜΕ για την Ελλάδα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Παρέμβαση Κάρολου Παπούλια: “Η τρομοκρατία απειλεί την σταθεροποίηση της οικονομίας μας”
-Ν. Σαρκοζί: “Πολύ σοβαρή απειλή”
– Γερμανοί: “Δεν μας ενημέρωσαν οι Έλληνες”
– Οι Αμερικανοί δεν αποκλείουν διεθνές σχέδιο
– Κλίμα τρόμου – ‘Ολοι βλέπουν παντού ύποπτα πακέτα

Και… ξαφνικά τα πακέτα είναι μάλλον 15. Άλλα δύο οι αστυνομικοί τα ψάχνουν παντού. Θεωρούν ότι δεν έχουν “πετάξει” για το εξωτερικό, αλλά ότι οι παραλήπτες είναι πρεσβείες ξένων κρατών στη χώρα μας.

Το … περίεργο για τους αστυνομικούς είναι ότι τα πακέτα παραμένουν άφαντα. Κάτι που σημαίνει ότι είτε έχουν παραληφθεί από τις πρεσβείες και δεν έχουν εντοπιστεί, άρα δεν έχουν ανοιχθεί και είναι ενεργά, είτε βρίσκονται στα γραφεία εταιρειών κούριερ.

Έτσι οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου σε εταιρείες κούριερ ενώ ταυτόχρονα έχουν ενημερωθεί όλες οι ξένες πρεσβείες να διπλοτσεκάρουν ό,τι έχουν παραλάβει.

Το πρωί αποκλείστηκε ο χώρος έξω από την πρεσβεία της Αργεντινής στη Β. Σοφίας. Οι υπάλληλοι είπαν ότι υπάρχει ένα ύποπτο δέμα, όμως οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως δεν ήταν κάτι το επικίνδυνο και ο συναγερμός έληξε. Το περιστατικό ωστόσο δείχνει το κλίμα που επικρατεί.

Διεθνής συναγερμός

Μέχρι την Καγκελαρία στο Βερολίνο έφτασε ένα δέμα-βόμβα με αποστολέα το… υπουργείο Οικονομικών.
Παραλήπτης ήταν η ίδια η Άγκελα Μέρκελ και όπως ήταν φυσικό η υπηρεσίες των Γερμανών το πέρασαν από ειδικά μηχανήματα και εντόπισαν τη βόμβα. Το πακέτο εξουδετερώθηκε και πλέον αποδεικνύεται ότι οι τρομοκράτες είχαν στείλει δύο εναντίον γερμανικού στόχου.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι εκπρόσωποι των γερμανικών αρχών τόνισαν ότι οι Ελληνικές αρχές δεν ενημέρωσαν ότι υπάρχει πιθανότητα να έχει αποσταλεί επικίνδυνο δέμα στην Καγκελαρία, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Αθήνα ακόμη δεν γνώριζε ότι έχουν “φύγει” δέματα στο εξωτερικό.

Το δεύτερο πακέτο θεωρήθηκε ύποπτο από την ασφάλεια της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, επεστράφη στην εταιρεία κούριερ και τελικά εξουδετερώθηκε χθες το μεσημέρι στην οδό Ριζάρη.

Δεύτερος εκτός συνόρων στόχος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ήταν ο παραλήπτης του δέματος που πέρασε από τους ελέγχους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και άρχισε να ταξιδεύει με αεροσκάφος ιδιωτικής εταιρείας.

Ο συναγερμός σήμανε όταν το αεροπλάνο ήταν στον αέρα. Οι Ιταλικές αρχές έδωσαν εντολή να προσγειωθεί στη Μπολόνια και εκεί εξουδετέρωσαν τη βόμβα.

Λίγο πριν είχε αποτραπεί στο αεροδρόμιο η αποστολή δύο ακόμη δεμάτων με “διεθνή” στόχο. Το ένα ήταν έτοιμο να… πετάξει για τη Χάγη όπου είναι η έδρα της Europol και το δεύτερο για Λουξεμβούργο στα κεντρικά του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Ήδη από το μεσημέρι είχαν “σκάσει” τα πακέτα-βόμβες στην Ρωσική και την Ελβετική πρεσβεία, ενώ στη Βουλγαρική και τη Χιλιανοί οι υπάλληλοι τα είχαν εντοπίσει έγκαιρα. Τη βόμβα προς το Νικολά Σαρκοζί δεν είχαν προλάβει να τη στείλουν, ήταν η μια από τις δύο που είχαν πάνω τους την ώρα της σύλληψεις οι βομβιστές.

Ο Γάλλος πρόεδρος ρωτήθηκε πριν από λίγη ώρα για το περιστατικό και απάντησε προς πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση την οποία οι γαλλικές αρχές παρακολουθούν πλέον στενά, ενώ οι γαλλικές υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχεί επαφή με τις ελληνικές.

Από χθες το μεσημέρι η… εγχώρια τρομοκρατία είχε “διεθνοποιηθεί” και όπως ήταν φυσικό οι πρώτοι που μπήκαν στο παιχνίδι ήταν οι Αμερικανοί.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την ανησυχία τους και να θυμίσουν ότι ήδη έχουν επισημάνει στους πολίτες τους που βρίσκονται στη χώρα μας είναι προσεκτικοί και να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την πρεσβεία και τα προξενεία τους στην Ελλάδα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο και το σχόλιο ότι “δεν αποκλείεται η ελληνική τρομοκρατία να έχει διεθνής σχέσεις” και πως οι δικές τους υπηρεσίες ερευνούν και προς αυτή την κατεύθυνση.

Η χώρα είναι σε συναγερμό και όπως όλα δείχνουν οι βομβιστές έδωσαν την ευκαιρία σε κάποιους να ξεκινήσουν νέο μπαράζ πιέσεων αυτή τη φορά με αφορμή τον τρομοκρατικό κίνδυνο.

Πως έδρασαν. Γιατί η αντιτρομοκρατική “ψάχνει” την Πολυτεχνειούπολη;

Δυο εισιτήρια που είχαν πάνω τους οι συλληφθέντες και που ακυρώθηκαν σε λεωφορείο που έκανε τη διαδρομή Ζωγράφου-Αθήνα στρέφουν την προσοχή των αστυνομικών στην Πολυτεχνειούπολη.

Το τραγικό είναι ότι η ανακάλυψη των εισιτηρίων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δράστες κινήθηκαν λίγο πριν στείλουν τα πακέτα-βόμβες με “μπλε” λεωφορείο γεμάτο κόσμο και είναι πολύ πιθανό να είχαν πάνω τους τουλάχιστον πέντε δέματα-βόμβες. Εκτός των υπαλλήλων των εταιρειών, των κούριερ και στόχων ίσως κινδύνευσαν και εκατοντάδες ανυποψίαστοι άνθωποι.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν μάλιστα οι δράστες να έχουν χωριστεί σε ομάδες (οι δύο που πιάστηκαν είναι μόνο η μια “ομάδα” από τις 3 ή 4 που έδρασαν) και να χρησιμοποίησαν μέσα μαζικής μεταφοράς για να μπορέσουν να κρύψουν μέσα στο πλήθος τα ίχνη τους.

Εκτός από το Παγκράτι δέματα-βόμβες έχουν σταλεί από τη Νέα Ιωνία, το Νέο Κόσμο, το Σταθμό Λαρίσης και τον Πειραιά.

Η αντιτρομοκρατική όμως … γυρνάει πίσω στην Πολυτεχειούπολη και δεν είναι η π΄ρωτη φορά. Εκεί ψάχνει επί 14 μήνες του πέντε που παραμένουν άφνατοι, εκεί έχει στήσει στο παρελθόν ολόκληρη επιχείρηση αλλά όπως σχολιάζουν οι ίδιοι “η έρευνα αυτή δεν είχε στεφθεί με επιτυχία αφού δεν υπήρχαν στοιχεία για τους χώρους διαμονής, ενώ οι κινήσεις μας έγιναν αντιληπτές”

Κρίθηκε προφυλακιστέος ο Π. Αργυρος

Πριν από λίγη ώρα ο ένας από τους δύο συλληφθέντες κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για συμμετοχή στην οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς”.
Αύριο ο Παναγιώτης Αργυρός θα επιστρέψει στα δικαστήρια της Ευελπίδων μαζί με τον συγκατηγορούμενό του Γεράσιμο Τσάκαλο αυτή τη φορά για να παρουσιαστεί ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της προχθεσινής τους ενέργειας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε