Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Παραπέμπονται σε δίκη για την απαγωγή Γ. Μυλωνά

Γιώργος Μυλωνάς ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Είχε αφεθεί ελεύθερος με τα λύτρα να φθάνουν τα 10,8 εκατομμύρια ευρώ.

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν οι τέσσερις φερόμενοι ως βασικοί πρωταγωνιστές της απαγωγής του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά, που έγινε τον Ιούνιο του 2008 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα και τους προφυλακισμένους Βαγγέλη Χρυσοχοΐδη, Πολύκαρπο Γεωργιάδη και Ασημάκη Λαζαρίδη, οι οποίοι θα καθίσουν στο εδώλιο μαζί με άλλα επτά άτομα που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση. Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν -κατά περίπτωση- για 7 κακουργήματα και 17 πλημμελήματα.

Ανάμεσα στους παραπεμφθέντες είναι ο Γιώργος Χαραλαμπίδης, ο οποίος μέσα από τις φυλακές Τρικάλων, φέρεται να συμμετείχε στην απαγωγή. Εξάλλου, για πλημμελήματα κατηγορούνται συνολικά πέντε συγγενικά πρόσωπα των Γ. Χαραλαμπίδη και Ασ. Λαζαρίδη, ενώ ο καταζητούμενος Γιώργος Πετρακάκος διώκεται για διάφορες κλοπές που διέπραξε με τον Β. Παλαιοκώστα.

 

Με το ίδιο βούλευμα συσχετίστηκαν δύο ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και μία απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολή που φέρεται ότι διέπραξε ο 43χρονος διαβόητος δραπέτης μαζί με άλλα μέλη του λεγόμενου «σκληρού πυρήνα» των απαγωγέων του Γ. Μυλωνά. 

Να σημειωθεί ότι η ομηρία του τέως προέδρου του ΣΒΒΕ διήρκεσε 15 ημέρες, οπότε αφέθηκε ελεύθερος έναντι 10,8 εκατ. ευρώ, από τα οποία βρέθηκαν -έως στιγμής- τα μισά.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε