Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Πάρτι εικονικών δωρεών εντόπισε το ΣΔΟΕ στην Κρήτη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πάνω από 850 Κρητικοί είναι στο στόχαστρο της έρευνας, για φοροδιαφυγή 10 εκατομμυρίων ευρώ!

Τον εύκολο τρόπο να “κλέβουν” το κράτος φαίνεται πως είχαν βρει εκατοντάδες άνθρωποι που με εικονικές δωρεές σε αθλητικά σωματεία του νησιού, που έφθαναν ακόμη και το ιλιγγιώδες ποσό των 100.000 ευρώ, απόφευγαν το “σκόπελο” της Εφορίας, προκαλώντας ζημιά στο ελληνικό κράτος, που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το Cretalive, η έρευνα του ΣΔΟΕ Κρήτης έβγαλε … λαβράκι για τα έτη 2006, 2007, 2008 και 2009, αφού τα στοιχεία δείχνουν πως τις δήθεν δωρεές προς τα αθλητικά σωματεία του νησιού, τις είχαν κάνει … επάγγελμα, με στόχο να αποφύγουν την Εφορία.

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών μπήκαν όσοι Κρητικοί έκαναν δωρεές στα σωματεία, πάνω από 5.000 ευρώ και αποκαλύφθηκε πως οι δωρεές κατά τα 4 χρόνια του ελέγχου, ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ. από 850 άτομα.

Μάλιστα, μια περιοχή της Κρήτης φαίνεται πως έχει ξεπεράσει κάθε όριο … γενναιοδωρίας, αφού σε μία ΔΟΥ του νησιού και για περίπου 400 φορολογούμενους, οι εικονικές δωρεές αγγίζουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ (!) ενώ οι υπόλοιπες 13 ΔΟΥ έχουν περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ δωρεές.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από περισσότερο από 6 μήνες και σε αυτήν εμπλέκονται δήθεν δωρητές, λογιστές αλλά και αθλητικά σωματεία
και όταν ολοκληρωθεί, αναμένεται να δώσει στοιχεία για το ποια τρανταχτά ονόματα της Κρήτης είχαν κάνει τη φοροδιαφυγή … κερδοφόρο σπορ, με νικητές πάντα τους ίδιους και χαμένο το ελληνικό κράτος.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Η μάχη Αλβανού λαθρομετανάστη για να αποφύγει την απέλαση!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε