Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Πάτρα: Αναζητούν το “ληστή με τις γλαδιόλες”

Πάτρα: Αναζητούν το “ληστή με τις γλαδιόλες”

Ο ληστής με τo παρατσούκλι που παραπέμπει στο Θεόδωρο Βενάρδο έχει ήδη “χτυπήσει” δυο τράπεζες της περιοχής κάνοντας σκόνη τα μέτρα ασφαλείας…

Σύμφωνα με την “Πελοπόννησο της Κυριακής” πρόκειται για τον άνδρα, που με την απειλή όπλου δύο φορές έχει εισβάλει σε δύο τραπεζικά υποκαταστήματα της πόλης και έχει καταφέρει να διαφύγει με τα χρήματα των ταμείων.

Το παρατσούκλι “ο ληστής με τις γλαδιόλες” το απέκτησε από το τέχνασμα που σκαρφίστηκε για να ξεγελάσει τους τραπεζικούς υπαλλήλους στην πρώτη ληστεία που μετείχε.

Εκείνη η ληστεία σημειώθηκε στις 25 Ιουλίου στο υποκατάστημα της “Πειραιώς” στην Ακρωτηρίου, επί της πλατείας Παπανδρέου.

Τότε, ο δράστης μπήκε στο υποκατάστημα προσποιούμενος τον υπάλληλο ανθοπωλείου. Κρατούσε μια ανθοδέσμη στα χέρια του και ανάμεσα στα λουλούδια είχε κρυμμένο το όπλο.

Η τράπεζα διαθέτει πόρτες με χρονοκαθυστέρηση, κάτι που γνώριζε ο ληστής γι’ αυτό και χτύπησε το τζάμι μιας πλαϊνής πόρτας και ξεγέλασε τους υπαλλήλους, λέγοντάς τους ότι τα λουλούδια προορίζονταν για συνάδελφό τους.

Εκείνοι του άνοιξαν και ο δράστης δεν μπήκε από την πόρτα ασφαλείας και έτσι αποκτούσε το πλεονέκτημα διαφυγής.

Ο ληστής σύμφωνα με το thebest.gr κατάφερε να αφαιρέσει από τα ταμεία 30.000 ευρώ και να φύγει από το υποκατάστημα από την ίδια πόρτα.

Το ίδιο άτομο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, είχε ληστέψει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην πλατεία Βουδ, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου.

Ο δράστης στο συγκεκριμένο κτύπημα επέδειξε μεγάλη ψυχραιμία. Μπήκε από την πόρτα ασφαλείας ως κανονικός πελάτης. Επόπτευσε για λίγο τον χώρο και κατευθύνθηκε προς τα ταμεία όπου προέταξε στην υπάλληλο το όπλο του.

Στη συνέχεια αφαίρεσε 2.000 ευρώ από τα ταμεία και άλλα 650 ευρώ από έναν πελάτη, που εκείνη την ώρα κατέθετε τα χρήματα.

Κατάφερε να διαφύγει και πάλι από πλαϊνή πόρτα που διαθέτει η τράπεζα και όχι από την κεντρική είσοδο, μιας και ήταν βέβαιο ότι θα εγκλωβιζόταν.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε