Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πάτρα: Αυτοψία στο κρησφύγετο εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε όπλα και πυρομαχικά – Δείτε φωτό και βίντεο!

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Δύο εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση και εμπορία οπλισμού εξαρθρώθηκαν από την Ασφάλεια Πατρών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 11 άτομα σε περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας, της Ηλείας και της Κορίνθου, ενώ βρήκαν περισσότερα από 80 πιστόλια, περίστροφα, πολεμικά τυφέκια και πυροκροτητές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο εγκληματικές οργανώσεις συνεργάζονταν με τη μεθοδολογία των «συγκοινωνούντων δοχείων», καθώς η πρώτη προμηθευόταν όπλα και πυρομαχικά από τη δεύτερη, η οποία δραστηριοποιείτο σε αρκετές περιοχές της χώρας. Μάλιστα οι εγκληματικές οργανώσεις είχαν αναπτύξει διεθνές δίκτυο και συνεργάζονταν με αλλοδαπούς, κυρίως από τη Βουλγαρία, για την προμήθεια του παράνομου οπλισμού.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην πρώτη εγκληματική οργάνωση, διακριβώθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, η συμμετοχή σε αυτήν τουλάχιστον 10 ατόμων, από τα οποία συνελήφθησαν τα πέντε (ηλικίας 29, 46, 29, 45 και 56 ετών) μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο 45χρονος αρχηγός της οργάνωσης.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 34χρονος, αγοραστής όπλου, ενώ αναζητούνται τρεις άνδρες ηλικίας 27, 60 και 65 ετών, καθώς και δύο ακόμα άγνωστα άτομα. Όπως προέκυψε κατά την διάρκεια των ερευνών, τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν παράνομα οπλισμό, που εισήγαγαν στην Ελλάδα κυρίως από τη Βουλγαρία, σε περιοχές της Αχαΐας, της Αττικής, της Κορινθίας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο δε 45χρονος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν υπεύθυνος σε κατάστημα εμπορίας κυνηγετικών και αεροβόλων όπλων – ανταλλακτικών, στην Πάτρα, το οποίο χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα». Μάλιστα, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του, έκανε παραγγελίες πιστολιών κρότου, ανταλλακτικών και άλλων ειδών και στη συνέχεια, τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης τα μεταποιούσαν σε πυροβόλα όπλα, στο χώρο του καταστήματος. Επίσης, στον ίδιο χώρο πραγματοποιούνταν οι συναντήσεις των μελών της οργάνωσης και των υποψήφιων αγοραστών όπλων.

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση

Σχετικά με την δεύτερη εγκληματική οργάνωση, διακριβώθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, η συμμετοχή σε αυτήν τουλάχιστον 19 ατόμων, από τα οποία συνελήφθησαν τα επτά (ηλικίας 23,28,29,34,36,37,40,ετών) μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο 34χρονος αρχηγός της οργάνωσης, καθώς και ο 29χρονος που συμμετείχε και στην πρώτη οργάνωση, ο οποίος ανελάμβανε τη μεταποίηση και την επισκευή των όπλων. Ακόμη συνελήφθησαν και τρεις αγοραστές όπλων ηλικίας 26, 39 και 67 ετών.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται τρεις άνδρες ηλικίας 37,44 και 64, καθώς και εννέα ακόμα άτομα. Από τις πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εισήγαγαν από το εξωτερικό και κυρίως από τη Βουλγαρία, γνήσια εργοστασιακά όπλα, τα οποία στη συνέχεια εμπορεύονταν παράνομα, κυρίως σε περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας, της Κορινθίας και της Ηλείας.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν μεταξύ άλλων 29 πιστόλια και περίστροφα,πέντε πολεμικά τυφέκια, μεταξύ των οποίων τρία καλάσνικοφ,156 πυροκροτητές και 500 μέτρα φυτίλι, 10.500 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 12.000 καψούλια φυσιγγίων,τρία κιλά χάλυβα που χρησιμοποιείται για κατασκευή βολίδων, 650 κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων και 27.555 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε