Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Πάτρα: “Καμπάνα” ισοβίων για τα 48 κιλά κοκαΐνης

Πάτρα: “Καμπάνα” ισοβίων για τα 48 κιλά κοκαΐνης

Με την ποινή των ισοβίων τιμωρήθηκε ο αλλοδαπός, αλβανικής υπηκοότητας ο οποίος μαζί με τρεις Έλληνες είχαν επιχειρήσει στις αρχές Νοεμβρίου του 2010 να εισάγουν στην χώρα μας μέσω του λιμανιού της Πάτρας την ποσότητα των 48 κιλών κοκαΐνης.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών επέβαλε ισόβια κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ στον Αλβανό παραλήπτη του φορτίου, καθώς τον έκρινε ως ένοχο για τα αδικήματα της κατοχής, μεταφοράς και εισαγωγής στην Ελλάδα κοκαΐνης, αλλά και για την ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.

Οι τρεις Έλληνες κατηγορούμενοι, ο 52χρονος οδηγός της νταλίκας στην οποία βρέθηκε η κοκαΐνη και οι δύο που περίμεναν για να συνοδεύσουν το παράνομο φορτίο, κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν με καθείρξεις 18 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, παρουσιάστηκαν τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, το οποίο κατάφερε να αποκαλύψει ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εισαγωγής σκληρών ναρκωτικών στη χώρα μας.

Το ιστορικό

Η μεγάλη αυτή μεταφορά ναρκωτικών ουσιών ήρθε στην επιφάνεια όπως υπενθυμίζει το patrastimes.gr στις 8 Νοεμβρίου 2010, όταν λιμενικοί της Πάτρας, αξιοποιώντας πληροφορίες, έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο σε φορτηγό, που αποβιβάστηκε από το πλοίο της γραμμής Μπάρι – Ιταλίας στο λιμάνι της Πάτρας.

Με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν σε ειδική κρύπτη -κάτω από το κρεβάτι της καμπίνας του οδηγού- ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 47 κιλών και 69,8 γραμμαρίων, η αξία της οποίας ανερχόταν στα 4,5 με 4,7 εκατομμύρια ευρώ.

Τα ναρκωτικά ήταν επιμελώς κρυμμένα σε ξύλινη κατασκευή στο κρεβάτι της καμπίνας του οχήματος, επικαλυμμένα με ειδική κρέμα και τυλιγμένα με καρμπόν, ώστε να μην εντοπίζονται από μηχάνημα ακτινών Χ.

Ο 52χρονος οδηγός του οχήματος στην αρχή υποστήριξε, ότι δεν γνώριζε τίποτα για την ύπαρξη του φορτίου, ωστόσο στο Δικαστήριο δήλωσε μεταμέλεια για την πράξη του και ήταν ο μοναδικός στον οποίο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ο ένας από τη Νέα Σμύρνη και ο άλλος από το Αιγάλεω Αττικής, που επέβαιναν σε ένα όχημα μάρκας Mercedes και θα συνόδευαν το φορτίο στην Αττική, κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια κατ’ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Νόμου και κατ’ επάγγελμα.

Τέλος, και οι τέσσερις καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε