Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Πάτρα: Λόγω… οικονομικής κρίσης έκαναν την ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας – ΒΙΝΤΕΟ

φωτό από patrastimes.gr
φωτό από patrastimes.gr

Μετανιωμένοι είναι, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, οι συλληφθέντες για την ληστεία…

Η οικονομική κρίση και η απόγνωση ήταν αυτή που οδήγησε τους δράστες στην ληστεία του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπία, σύμφωνα με τα όσα θα υποστηρίξουν αύριο στον Ανακριτή Πατρών οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες σχετικά με την υπόθεση, όπως δημοσιεύει το PatrasTimes.

Ο τρίτος σύμφωνα με τους συνηγόρους του είχε απλά ρόλο τώρα στο τέλος, δηλαδή στη μεταφορά του ενός στο σημείο του ραντεβού από όπου και είχε συμφωνήσει πως θα έπαιρνε ως οικονομικό αντάλλαγμα περίπου 400 ευρώ.

Σήμερα, οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιων του αρμόδιου Ανακριτή Πατρών, όμως οι συνήγοροί τους Ντίνος Αργυρόπουλος (του 41χρονου), Γιάννης Κουλούρης, Γιάννης Γκότσης και Περικλής Πασχάκης (του 36χρονου) ζήτησαν προθεσμία μέχρι και αύριο για να μελετήσουν τη δικογραφία η οποία είναι ογκώδης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος Ντίνος Αργυρόπουλος τόνισε πως είναι «άνθρωποι που ήταν σε απόγνωση, και οι οποίοι αντί να κρεμαστούν από την ελιά ή να πηδήσουν από τον 6ο όροφο μιας πολυκατοικίας, όπως κάνουν άλλοι, έκαναν αυτή την ενέργεια».

Μάλιστα τους χαρακτήρισε ως πρωτόπειρους και άσχετους με το αντικείμενο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «απόδειξη όλων αυτών είναι ότι βγήκαν στα Ψηλαλώνια αναζητώντας αγοραστή.
Αυτό δείχνει ότι είναι άσχετοι με το κύκλωμα διακίνησης αρχαίων».

Όσον αφορά τις κατηγορίες είπε ο κύριος Αργυρόπουλος πως είναι βαριές, κυρίως λόγω της ληστείας, «όμως δεν μπορεί να μπει ως κατηγορία και η απόπειρα ανθρωποκτονίας προς τους αστυνομικούς, καθώς αν κάποιος θέλει να σε σκοτώσει τουλάχιστον στρέφει το όπλο σου προς εσένα κάτι που δεν έγινε».

Ερωτηθείς για το αν έχουν μετανιώσει σημείωσε πως ισχύει και πρόσθεσε: «Είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, οικονομική απόγνωση. Τα πράγματα βρίσκονται στη θέση τους, γιατί τα έδωσε ο πελάτης μου. Άναψε μέσα η φλόγα του σαν Έλληνας» ενώ κλείνοντας επέρριψε ευθύνες και στην φύλαξη των μουσείων λέγοντας πως μάλλον δεν ήταν απόρθητα ιδίως εκείνη την εποχή τα μουσεία.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι του 36χρονου Πατρινού τονίζουν πως η συμμετοχή του είναι πολύ περιορισμένη.
«Το μόνο που έκανε είναι να μεταφέρει έναν από τους συγκατηγορουμένους του στο σημείο του ραντεβού. Προσδοκούσε να πάρει ελάχιστα χρήματα από αυτή τη συμμετοχή και ίσως και αυτό να είναι ένα σημείο των καιρών, και των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που ζούμε» σημείωσε ο Γιάννης Γκότσης ενώ ο Περικλής Πασχάκης πρόσθεσε πως «δεν είχε καμία συμμετοχή, ούτε στη ληστεία αλλά ούτε στις συναντήσεις που ακολούθησαν παρά μόνο στην τελευταία συνάντηση που έκανε τον μεταφορέα».

Διαβάστε ακόμα:

Αρχαία Ολυμπία:Μίλησε το DNA και αποκάλυψε τον εγκέφαλο της ληστείας του μουσείου!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε