Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Πάτρα: Πήρε το G3 από το στρατόπεδο για ενθύμιο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυτό ισχυρίστηκε ο στρατιώτης, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε το «G3A3» που είχε χαθεί στις 8 Απριλίου από το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού στην Πάτρα…

Συγκεκριμένα ύστερα από έρευνες που πραγματοποίησαν από κοινού το Γενικό Επιτελείου Στρατού και η Ασφάλεια Πατρών, το όπλο βρέθηκε σε σπίτι στρατιώτη που υπηρετεί στο ΚΕΤΧ και διαμένει σε περιοχή εκτός Πατρών. Ο στρατιώτης που σε λίγες μέρες επρόκειτο να απολυθεί, είπε ότι πήρε το όπλο για… να το έχει να θυμάται τη στρατιωτική του θητεία. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικό Επιτελείου Στρατού ο «καταμερισμός και η απόδοση ευθυνών θα γίνει με το τέλος της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Το G3A3 είχε χαθεί από τη περασμένη Τρίτη και στο ΓΕΣ τους είχαν ζώσει τα φίδια. Το όπλο ήταν χρεωμένο στον στρατιώτη που το είχε πάρει στο σπίτι του. Όταν χάθηκε είχε άδεια και επιστρέφοντας έκανε πως δεν το έβρισκε.
 
Το σενάριο να έχει φθάσει το όπλο σε χέρια τρομοκρατών ήταν ο εφιάλτης της ηγεσίας του Πενταγώνου, καθώς τέτοιο όπλο είχε χρησιμοποιήσει η 17Ν στη δολοφονία του Βρετανού Στίβεν Σόντερς. 

Το ότι η υπόθεση ήταν σοβαρή, προέκυπτε και από την απόφαση του Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου να κρατηθεί πάση θυσία μυστική η υπόθεση. Οι τελευταίες εξελίξεις πάντως κάνουν το ΓΕΣ να πανηγυρίζει.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε