Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Πεδίο μάχης στην Αμφίκλεια ανάμεσα σε αστυνομικούς και ληστές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Μάχη στήθηκε στην κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας ανάμεσα σε αστυνομικούς και τρεις ληστές, κατά τη διάρκεια ληστείας σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

 

Οι τρεις ληστές για να διαφύγουν πήραν δύο ομήρους, μία πελάτισσα της τράπεζας και μία υπάλληλο και μόνο έτσι μπόρεσαν να απομακρυνθούν από τα πυρά των αστυνομικών.
 
Όλα ξεκίνησαν πέντε λεπτά μετά τις οκτώ, όταν οι τρεις ληστές εγκατέλειψαν ένα αυτοκίνητο 500 μέτρα μακριά από την τράπεζα και οπλισμένοι σαν αστακοί με καλάσνικοφ και πιστόλι προχώρησαν προς το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Στην πορεία τους και πριν μπουν στο υποκατάστημα έγιναν αντιληπτοί από θαμώνες παρακείμενης καφετέριας, οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία.
 
Αμέσως δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο αστυνομικό τμήμα της Αμφίκλειας, που απέχει 700 μέτρα από την τράπεζα, έτρεξαν με τα όπλα στα χέρια. Από τους τρεις ληστές οι δύο μπήκαν στο υποκατάστημα, είπαν στους υπαλλήλους να πέσουν στο δάπεδο, ενώ ο ένας έμεινε στην είσοδο. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, άρχισε ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι ληστές έριξαν περισσότερες από 15 σφαίρες και στα πυρά αυτά απάντησαν οι αστυνομικοί. Μπροστά στην ανταλλαγή πυροβολισμών, οι ληστές μπήκαν και πάλι στο υποκατάστημα έριξαν δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ στη συνέχεια βγάζοντας μπροστά τους δύο ομήρους απομακρύνθηκαν στην αρχή με τα πόδια και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο Skoda, και αναχώρησαν προς την περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού. 
 
Το αυτοκίνητο βρέθηκε το μεσημέρι εγκαταλειμμένο, σε δασική περιοχή κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο.
 
Ήδη, έχει δημιουργηθεί αστυνομικός κλοιός στην περιοχή καθώς έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και τη Φωκίδα και συνεχίζονται οι έρευνες.  Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι οι ληστές δεν έχουν απομακρυνθεί…
 
Οι ληστές πήραν 300.000 ευρώ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε