Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Πήγαιναν για το… χρυσό οι “επιστήμονες” ληστές στην τράπεζα Πειραιώς! Ράβδους χρυσού μέσα σε θυρίδες ο μεγάλος τους στόχος

Πήγαιναν για το… χρυσό οι “επιστήμονες” ληστές στην τράπεζα Πειραιώς! Ράβδους χρυσού μέσα σε θυρίδες ο μεγάλος τους στόχος

– Οι 70.000 ευρώ που άρπαξαν από τα χρηματοκιβώτια φαίνεται πως για τους τέσσερις ένοπλους ληστές ήταν τα… ψιλά
– Είχαν πληροφορίες πως μέσα στις θυρίδες που άνοιξαν με τρυπάνια και οξυγόνο υπήρχαν ράβδοι χρυσού
– Σεσημασμένους έχει βάλει στο στόχαστρο η ΕΛ.ΑΣ. μετά την “επαγγελματική” δουλειά και τη χλωρίνη για να εξαφανιστεί οποιοδήποτε ίχνος και DNA
– Οι τέσσερις ληστές που μπήκαν στην τράπεζα Πειραιώς κρατώντας πιστόλια και υποπολυβόλα φαίνεται πως επικοινωνούσαν με συνεργούς που τους καθοδηγούσαν
– Όλο το χρονικό της ληστείας που έγινε μέρα – μεσημέρι και “μια ανάσα” από το στρατηγείο της ΓΑΔΑ

Πλάκες χρυσού σε συγκεκριμένες θυρίδες φαίνεται πως έψαχναν οι “επιστήμονες” ληστές που χτύπησαν το μεσημέρι της Τρίτης το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Λεωφόρο Κηφισίας.

Πήγαιναν για τα… χοντρά

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την εξιχνίαση της κινηματογραφικής ληστείας, έχουν στα χέρια τους ενδείξεις πως οι τέσσερις “μασκαρεμένοι” ληστές έψαχναν την μεγάλη μπάζα και όχι μόνο τις 70.000 ευρώ που περιείχαν τα δυο χρηματοκιβώτια της Τράπεζας καθώς φαίνεται πως είχαν πληροφορίες για την ύπαρξη χρυσού σε κάποια από τις 22 θυρίδες της τράπεζας.

Για το λόγο αυτό το πρώτο τους μέλημα ήταν να μάθουν που είναι το θησαυροφυλάκιο με τις θυρίδες και μάλιστα είχαν στην κατοχή τους τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να τις ανοίξουν, όπως τρυπάνι και οξυγόνο.

Παράλληλα, σε αυτό που αποδίδουν μεγάλη σημασία οι αστυνομικοί είναι το γεγονός, πως λίγο πριν την αποχώρησή τους από την Τράπεζα και ενώ κρατούσαν επί δύο ώρες ομήρους πελάτες και υπαλλήλους, ο ένας από τους ληστές, άρχισε να ψεκάζει με χλωρίνη, χρησιμοποιώντας πιεστικό μηχάνημα, όλους τους χώρους που κινήθηκαν οι κακοποιοί, προκειμένου να σβήσει ίχνη και κυρίως DNA που είναι πιθανό να άφησαν πίσω τους οι μασκοφόροι.

Το γεγονός αυτό εκτιμάται από τους Αστυνομικούς ως το πιο σημαντικό, καθώς για να δείχνουν τέτοια σπουδή οι κακοποιοί φαίνεται πως ίσως πρόκειται για σεσημασμένους, των οποίων τα αποτυπώματα και ο γενετικός τους κώδικας βρίσκεται στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Επικοινωνία… επιστημονική

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες από τις μαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, οι δυο από τους τέσσερις ληστές είχαν συνεχή επικοινωνία με άτομα, ίσως έξω από την Τράπεζα, καθώς φαίνεται πως ανά τακτά χρονικά διάστημα μιλούσαν σε κάποιο σύστημα με ακουστικό που είχαν στο αυτί τους, έχοντας συνεχή ενημέρωση για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή.

Όσον αφορά στις έρευνες, το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας φαίνεται να απομακρύνεται και πλέον οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ρίξει το βάρος των ερευνών, στο ποινικό κομμάτι και συγκεκριμένα εξετάζουν φακέλους πρόσφατα αποφυλακισμένων για ληστείες, αλλά και κρατούμενους των φυλακών που έχουν πάρει αυτό το διάστημα άδεια και είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν ληστεία…”επιστημονικού” επιπέδου.

Οι ληστές έφυγαν από την Τράπεζα αφού πρώτα είχαν μαζέψει σε μια σακούλα όλα τα κινητά τηλέφωνα τα οποία και κλείδωσαν στης τουαλέτες του υποκαταστήματος.

Μόλις βγήκαν από την τράπεζα φόρτωσαν τους σάκους με τα κλοπιμαία τα όπλα και τα εργαλεία σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους, ενώ οι ίδιοι έφυγαν από το σημείο κατά πάσα πιθανότητα πεζοί.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε