Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πιτσιρικάδες Έλληνες προσπάθησαν να κάψουν δύο αλλοδαπούς στα Σπάτα

Πιτσιρικάδες Έλληνες προσπάθησαν να κάψουν δύο αλλοδαπούς στα Σπάτα

Τα φαινόμενα καθημερινά ρατσιστικών επιθέσεων ολόενα και φουντώνουν και είναι χαρακτηριστική η υπόθεση της σύλληψης απόψε αργά το βράδυ στα Σπάτα και στην Αρτέμιδα τέσσαρων νεαρών Ελλήνων, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας είναι και ανήλικος.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 4 ελληνόπουλα ηλικιάς 17, 19, 20 και 23 ετών οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της απόπειρας εμπρησμού και διακεκριμένηςπερίπτωσης φθοράς.

Συγκεκριμένα οι τέσσερις συλληφθέντες φορώντας κουκούλες έφθασαν έξω από μονοκατοικία στα Σπάτα όπου διαμένουν δύο Πακιστανοί, ηλικίας 26 και 32 ετών. Τρεις από αυτούς μπήκαν στην αυλή του σπιτιού και ο πρώτος με σφυρί που κρατούσε, έσπασε το τζάμι της πόρτας εισόδου, ο δεύτερος πετούσε πέτρες στα παράθυρα και ο τρίτος αφού κατάβρεξε με βενζίνη το έδαφος που ήταν σταθμευμένη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας φίλου των αλλοδαπών, προσπάθησε με αναμμένο χαρτί να βάλει φωτιά, χωρίς όμως να το επιτύχει.

Οι δράστες μετά την επίθεσή επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, στο οποίο τους ανέμενε ο τέταρτος συνεργός τους και εξαφανίστηκαν.

Μετά από έρευνα και επισταμένες αναζητήσεις οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία άδεια φιάλη με έντονη οσμή από βενζίνη και ένα μισοκαμένο χαρτί.

Σε έρευνα στην κατοικία του 19χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής και δύο κάλυκες φυσιγγίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Τρίτη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και νέα ρατσιστική επίθεση στο Ηράκλειο – Καταγγέλλουν ξυλοδαρμό μετανάστη από μέλος της Χρυσής Αυγής

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε