Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πληρωμένος δολοφόνος ο δράστης της ληστείας ομηρείας – Σεσημασμένοι και οι συνεργοί του

Στην φωτογραφία διακρίνονται οι όμηροι με τον δράστη από πίσω να διαπραγματεύεται. FOTO NEWSIT
Ένταλμα σύλληψης για εκτέλεση 60χρονου εκκρεμεί εις βάρος του 33χρονου που κράτησε ομήρους στην Εθνική τράπεζα στο κέντρο του Πειραιά. Ήταν πληρωμένος δολοφόνος στην Κύπρο…
Ο 33χρονος δράστης που αποπειράθηκε να ληστέψει -μαζί με άλλους δυο συνεργούς του- την Εθνική Τράπεζα στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Χαριλάου Τρικούπη αποδείχθηκε πως καταζητούνταν (βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης) για ανθρωποκτονία στην Κύπρο. Για εκτέλεση συμβολαίου θανάτου το οποίο είχε υπογραφεί μέσα στη φυλακή, πιο συγκεκριμένα, αφού στις 17/07/2009 πυροβόλησε και σκότωσε τον Μιχάλη Κακαθύμη από την Λεμεσό, ανακοίνωσε η κυπριακή αστυνομία.

Εξετάζεται αν εμπλέκονται και σε άλλες παράνομες πράξεις οι τρεις δράστες (δυο ομογενείς από τη Ρωσία και ένας Αιγύπτιος), ηλικίας 43, 33 και 24 ετών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο χειροβομβίδες ένα πιστόλι Τοκάρεφ, ένα πιστόλι των 22 mm, τρεις γεμιστήρες και 17 φυσίγγια.

Το χρονικό της ομηρίας

Ένα πραγματικό θρίλερ έζησαν οι όμηροι και οι αστυνομικοί στην υπόθεση ομηρίας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο του Πειραιά. Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12:15 το πρωί της Δευτέρας. Τρεις ληστές φτάνουν στην τράπεζα. Ο ένας από αυτούς μπήκε στο υποκατάστημα και ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και τους πελάτες.

Ήταν οπλισμένος με ένα πιστόλι Τοκάρφ και δυο χειροβομβίδες. Κράτησε ομήρους 18 άτομα, πελάτες και υπαλλήλους. Ένας από τους εργαζόμενους όμως, κατάφερε όμως να ενεργοποιήσει το συναγερμό που ενημερώνει την αστυνομία και αμέσως έφτασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Η περιοχή αποκλείστηκε.

Οι δυο συνεργοί του, που είχαν μείνει εκτός της τράπεζας για να προσέχουν να μη γίνει αντιληπτή η απόπειρα ληστείας, προσπάθησαν να διαφύγουν. Πέταξαν μάλιστα τα όπλα τους στο δρόμο. Ακολούθησε καταδίωξη και η σύλληψή τους. Μόλις ο ληστής που βρισκόταν μέσα στο υποκατάστημα, τότε πανικοβλήθηκε.

Σύμφωνα με έναν από τους ομήρους ο δράστης τότε τους κατέβασε στο υπόγειο για λίγο αλλά μετά τους ανέβασε πάνω. Όπως ανέφερε ο όμηρος στο Newsit ο δράστης φώναζε συνέχεια: “Δεν με νοιάζει αν πεθάνω. Κάθε μέρα πεθαίνω”, υπονοώντας -ίσως- τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι τα μέτρα ασφαλείας στην τράπεζα ήταν ανύπαρκτα. Δείτε το βίντεο…

Από την πρώτη στιγμή το Newsit και ο ρεπόρτερ του Λευτέρης Σουχαϊμπ βρέθηκαν στο σημείο της ομηρίας, περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό τις δραματικές στιγμές.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ NEWSIT ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ:

 

 
Λίγο πριν τις 14:35 ο ληστής αφήνει ελεύθερο άλλο έναν από τους 4 ομήρους και στην θέση του μπαίνει ένας από τους διαπραγματεύτες.

Φαίνεται πως αυτή η κίνηση ήταν καθοριστική για να δώσει τέλος σε αυτή την ομηρεία. 25 λεπτά αργότερα, στις 15:00 δηλαδή ο δράστης πείθεται να παραδοθεί, αφού πρώτα οι αστυνομικοί του είχαν υποσχεθεί ότι η ζωή του δεν κινδυνεύει. Ελεύθεροι και σώοι και οι άλλοι τρεις όμηροι ξεσπούν σε κλάματα καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν τι έζησαν για τρεις ολόκληρες ώρες.

Όπως δήλωσε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, Γρηγόρης Μπαλάκος, ήταν μια δύσκολη επιχείρηση της Αστυνομίας, η οποία όμως ευτυχώς έληξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Διαβάστε επίσης
Καρέ-καρέ η ομηρεία στην τράπεζα του Πειραιά

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε