Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ποινική δίωξη στον φερόμενο ως εγκέφαλο της «μαφίας των ακινήτων»

Ποινική δίωξη στον φερόμενο ως εγκέφαλο της «μαφίας των ακινήτων»
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.11.2010 | 20:35
Πρώτη δημοσίευση: 01.11.2010 | 20:35

Σε δίκη με την κατηγορία της απειλής, απόπειρας παράνομης βίας και παράνομης οπλοκατοχής παραπέφθηκε ο 53χρονος πολιτικός μηχανικός.

Στην κατηγορούμενο αποδίδεται ηγετικός ρόλος στο κύκλωμα των πλειστηριασμών ακινήτων. Συνελήφθη τη Δευτέρα μετά από μήνυση μάρτυρα της υπόθεσης, τον οποίο απειλούσε.

Ο μάρτυρας, δικηγόρος, μήνυσε τον 53χρονο καθώς του έστειλε φάκελο με μία σφαίρα και μία επιστολή στην οποία είχε συμπεριλάβει και την περικοπή του Αποστόλου Παύλου, στην προς Τίτον επιστολή: «Αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσία παραιτού..».

Σύμφωνα με τον μηνυτή, αρχικά ο 53χρονος είχε προσπαθήσει με ανταλλάγματα να τον πείσει να ανακαλέσει όσα επιβαρυντικά είχε καταθέσει για την δράση του κυκλώματος και στην συνέχεια προχώρησε σε απειλές.

Σε βάρος του πολιτικού μηχανικού ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απειλής, απόπειρας παράνομης βίας και παράνομης οπλοκατοχής και παραπέμφθηκε σε δίκη.

Η έρευνα για τη δράση του κυκλώματος συνεχίζεται από τον Εισαγγελέα Εφετών Ισ. Ντογιάκο ο οποίος αξιολογεί το ογκωδέστατο υλικό που έχει συλλέξει η Αστυνομία ώστε σύντομα να ασκηθούν ποινικές διώξεις για την υπόθεση.

Η Εισαγγελία Εφετών έχει εντοπίσει και ερευνά συγκεκριμένες δικαστικές κινήσεις (προσφυγές κ.α) που έχουν κάνει πρόσφατα, πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση οι οποίες καταδεικνύουν ότι η δράση του κυκλώματος συνεχίζεται έστω και πιο περιορισμένα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο