Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πόλα Ρούπα: Τι ζήτησε για το παιδί της

Φωτο από reuters
Φωτο από reuters

Λίγες ώρες μετά την σύλληψη της η Πόλα Ρούπα παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών, ο οποίος διέταξε την κράτηση της στις φυλακές Κορυδαλλού. Η ίδια αναφέρθηκε μόνο στο παιδί της, ζητώντας από τον εισαγγελέα να μην μείνει στο νοσοκομείο αλλά να μεγαλώσει με την μάνα και την αδελφή της.

Η Πόλα Ρούπα παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστούν οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος της.

Ειδικότερα, η μία απόφαση από το 2013 που αφορά την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα από το Ε΄ Τριμελες Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών (εκτιτέα 25 έτη).

Έτσι είναι η Πόλα Ρούπα σήμερα

Η δεύτερη του 2016 από το ΣΤ΄ Τριμελές Εφετείο Αθηνών με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα 11 ετών( εκτιτέα 10 ετη), σχετικά με έκρηξη Α.Ε.Μ την 10 Απριλίου 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη της η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Η ήσυχη ζωή της στην Ηλιούπολη και η… σύλληψη

Ως μια ήσυχη και ευγενική κοπέλα που δεν είχε πολλά πολλά με τη γειτονιά στην Ηλιούπολη, όπου τελικά συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης (05.01.2017), περιγράφουν την Πόλα Ρούπα οι κάτοικοι της οδού Ζαΐμη. Σύμφωνα με μαρτυρίες τους, η καταζητούμενη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη έμενε στην παλιά μονοκατοικία δυο χρόνια!

Έτσι είναι σήμερα η Πόλα Ρούπα

Ωστόσο, την Πέμπτη έμελλε να μετακόμιζε από την Ηλιούπολη στον Κορυδαλλό. Την ώρα της σύλληψης, εκείνη ήταν μαζί με τον μικρό γιο της.

Αρχικά το παιδί μεταφέρθηκε μαζί με την Πόλα Ρούπα στη ΓΑΔΑ. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ενημέρωσαν συγγενείς της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη για να παραλάβουν το μικρό αγόρι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μόνο που είπε στους αστυνομικούς η Πόλα Ρούπα ήταν να προσέχουν το παιδί.

Βρέθηκε η γιάφκα της στον Άλιμο; Μεγάλη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για τις κινήσεις και τα κρησφύγετα που χρησιμοποιούσε η Πόλα Ρούπα τα δυο τελευταία χρόνια, διάστημα κατά το οποίο την καταζητούσαν οι αστυνομικές αρχές.

Έτσι είναι σήμερα η Πόλα Ρούπα

Το απόγευμα της Πέμπτης (05.01.2017) οι αρχές έφτασαν σε ένα γκαράζ στην οδό Κύπρου στον Άλιμο και σε ένα γκαράζ που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το είχε νοικιάσει η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη.

Μέσα στο γκαράζ βρέθηκαν δυο αυτοκίνητα, που μάλλον είναι κλεμμένα, στα οποία βρέθηκαν δυο μεγάλες βαλίτσες και κατά πάσα πιθανότητα μέσα είχαν όπλα. Οι έρευνες γίνονται βήμα βήμα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε