Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πολυεθνική σπείρα ληστών ρήμαζε την Κρήτη

Έλληνες, Ρουμάνοι, Αλβανοί ακόμη και Αφγανοί ήταν μέλη της σπείρας που κατηγορούνται για αρκετές ληστείες καθώς για απόπειρα ανθρωποκτονίας!

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται από χθες, τα μέλη πολυεθνικής σπείρας διαρρηκτών, την οποία αποτελούσαν δύο Χανιώτες, ηλικίας 22 και 24 ετών, ένας 19χρονος υπήκοος Ρουμανίας και ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη σωρείας κλοπών, καθώς και ένας 32χρονος υπήκοος Αφγανιστάν για οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

    Οι συλληφθέντες μαζί με δυο ακόμα άτομα, ηλικίας 22 και 25 ετών, οι οποίοι είναι ήδη έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας, ληστείας και κλοπής, είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών στην περιοχή των Χανίων, με τη λεία τους να φθάνει στις 600 χιλιάδες ευρώ.


    Σύμφωνα με την αστυνομία, τους τελευταίους έξι μήνες, είχαν συστήσει “δομημένη και με διαρκή δράστη ομάδα”, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων και στην περιοχή του δήμου Κισσάμου.

    Στην περιοχή του δήμου Χανίων εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών, κυρίως καλώδια, αλλά και εργαλεία και σωλήνες, που διενεργήθηκαν από τον Σεπτέμβριο 2011 έως τον Ιανουάριο του 2012: στο κλειστό Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου Χανίων, δύο φορές σε αποθήκες συνεργείων τεχνικών υπηρεσιών δήμου Χανίων (Ξυλουργείου, σιδηρουργείου και συνεργείου Γενικών επισκευών) στη Χαλέπα, στο υπό κατασκευή, αφύλακτο ποδηλατοδρόμιο, στα Καθιανά Ακρωτηρίου και δύο φορές στις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Χανίων στον Καλαθά Ακρωτηρίου.

    Το ίδιο διάστημα εξιχνιάστηκαν έντεκα περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιφέρεια δήμου Κισσάμου: σε οινοποιείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κυδωνίας-Κισσάμου, στον Τράχηλα, και σε κατοικίες στις περιοχές Βουλγάρω, Καλυβιανής, Κουνουπίτσα, Αγίου Γεωργίου και Νιο Χωριό.

 Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο Ελλήνων και του 19χρονου Ρουμάνου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα προερχόμενα από κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Κισσάμου, τα οποία αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες.

    Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 32χρονου από το Αφγανιστάν, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό δίκαννο διαμετρήματος 12 cal, με κομμένες τις κάννες και το κοντάκι, το οποίο όπως προέκυψε από την προανάκριση, περιήλθε στην κατοχή του 32χρονου από τον 20χρονο Αλβανό.

Φωτογραφίες: Astynomia.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε