Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πώς ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων έγινε εγκληματίας

Πώς ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων έγινε εγκληματίας

Ένα από τα πλέον οργανωμένα δίκτυα διακίνησης παράτυπων μεταναστών κατάφερε να εξαρθρώσει η ΕΛ.ΑΣ και συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, συλλαμβάνοντας συνολικά 9 άτομα ανάμεσα τους ο πρόεδρος της αερολέσχης Μεσολογγίου και πρώην δήμαρχος της ιστορικής πόλης.

Η είδηση προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία, καθώς ο πρώην δήμαρχος είναι αντιπτέραρχος ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας και μάλιστα ήταν πιλότος στα “Phantom” και θεωρούνταν ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων στο Αιγαίο.

Όσον αφορά στην εξάρθρωση του κυκλώματος από το περασμένο Σεπτέμβριο οι αστυνομικοί στην Δίωξη Ναρκωτικών ερευνούσαν πληροφορίες που ήθελαν το Μεσολόγγι ως διαμετακομιστικό σταθμό μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, με ιδιωτικά αεροσκάφη από την Ιταλία στην Ελλάδα.

Τελικά από τις έρευνες που πραγματοποίησαν διαπιστώθηκε πως πράγματι υπάρχει κύκλωμα που φθάνει μέχρι την Ιταλία, όχι όμως με σάκους κοκαΐνης, αλλά με παράτυπους μετανάστες κυρίως από το Ιράκ, οι οποίοι πλήρωναν 5 με 7.000 ευρώ προκειμένου να φθάσουν στην Ιταλία.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, μόλις διαπίστωσαν τι ακριβώς δουλειά κάνει το κύκλωμα, ξεκίνησαν εντατικές παρακολουθήσεις, τόσο φυσικές – παρακολούθηση προσώπων – όσο και ηλεκτρονικές, ακούγοντας τις τηλεφωνικές συνομιλίες, των εμπλεκομένων.

Όπως διαπιστώθηκε σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα διακινήσης μεταναστών έπαιζαν δύο Ιρακινοί οι οποίοι “ψάρευαν” στην Αθήνα και τον Πειραιά πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες, τους έπαιρναν από 5 έως 7.000 ευρώ και τους μετέφεραν με αεροσκάφη της λέσχης Μεσολογγίου στην Ιταλία.

Στο κύκλωμα εμπλέκονται και δυο Ιταλοί οι οποίοι αναζητούνται και μάλλον κανόνιζαν τα μικρά αεροσκάφη να προσγειώνονται στο διάδρομο αερολέσχης στην γειτονική χώρα, προκειμένου να μην χρειάζεται να καταθέτουν σχέδια πτήσης.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης συνέλαβαν τον πρόεδρο της αερολέσχης και πρώην δήμαρχο της πόλης, την ώρα που είχε ανάψει τις μηχανές του μικρού αεροσκάφους και είχε επιβιβάσει στην καμπίνα 7 Ιρακινούς ανάμεσα τους τρία παιδιά.

Οι έμπειροι αστυνομικοί μπήκαν με αυτοκίνητο στο διάδρομο απογειώσης και τοποθέτησαν το όχημα κάθετα, προκειμένου να σταματήσουν την απογείωση του μικρού αεροσκάφους και στην συνέχεια συνέλαβαν τον αντιπτέραρχο ε.α. και τον εξάδελφο του.

Άλλο κλιμάκιο αστυνομικών, συνέλαβε την ίδια στιγμή γνωστό εστιάτορα του Μεσολογγίου, οποίος προσέφερε κατάλυμα στην ταβέρνα του στους μετανάστες που θα έφευγαν για Ιταλία.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 34.000 ευρώ και 7 πλαστά διαβατήρια Ρουμανικών Αρχών με τα οποία θα εφοδίαζαν τους μετανάστες. Παράλληλα ξεκίνησαν νέες έρευνες στην περιοχή του Κιλκίς, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός τρίτου πιλότου που ενέχεται στο κύκλωμα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα, οποίος τους άσκησε Ποινική Δίωξη και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε