Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πούλουσαν οικόπεδα και σπίτια στην Κηφισιά χωρίς να τους ανήκουν

Πούλουσαν οικόπεδα και σπίτια στην Κηφισιά χωρίς να τους ανήκουν
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.03.2012 | 18:41
Πρώτη δημοσίευση: 29.03.2012 | 18:31

Στη σύλληψη ενός άνδρα 65 ετών, μέλους εγκληματικής οργάνωσης πέντε Ελλήνων, οι οποίοι από το 2009 στην περιοχή της Κηφισιάς προέβαιναν σε παράνομες πωλήσεις ακινήτων εξαπατώντας ανυποψίαστα θύματα, προχώρησε η Ασφάλεια.

Ειδικότερα, οι δράστες είχαν μοιράσει μεταξύ τους ρόλους, καθώς άλλοι εντόπιζαν ακίνητα, κυρίως οικόπεδα στην Κηφισιά τα οποία ήταν εγκαταλελειμμένα και άλλοι εντόπιζαν υποψήφιους αγοραστές, τους οποίους έπειθαν για την αγορά των οικοπέδων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, προφασιζόμενοι ότι έχουν πρόβλημα υγείας και είναι σε κατάσταση ανάγκης, ενώ άλλοι από το κύκλωμα εμφανίζονταν σαν ιδιοκτήτες ακινήτων, επιδεικνύοντας πλαστογραφημένες ταυτότητες με τα πραγματικά στοιχεία του ιδιοκτήτη. Με αυτό τον τρόπο εξαπάτησαν πολλούς πολίτες, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Εκτός από το συλληφθέντα, δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος και των υπολοίπων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Μετά από μηνύσεις που υπέβαλαν πολίτες σε βάρος των δραστών, οι οποίοι τους εξαπάτησαν πουλώντας τους οικόπεδα, έναντι του συνολικού ποσού των 540.000 ευρώ, το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων διερεύνησε την υπόθεση και διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, που δρούσε από το καλοκαίρι του 2009.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο