Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πράξη εκδίκησης των Πυρήνων η έκρηξη στο Παγκράτι;

Πράξη εκδίκησης των Πυρήνων η έκρηξη στο Παγκράτι;

– Πρώτα έκαναν τρομοκρατική… πρόβα με την τοποθέτηση σακιδίων που περιείχαν μικρές ποσότητες εκρηκτικής ύλης σε τέσσερις συμβολικούς στόχους
– Τώρα, οι άγνωστοι δράστες φαίνεται να πέρασαν στην πράξη στο Παγκράτι!
– Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες της επίθεσης να σχετίζονται με την ληστεία στο Βελβεντό

Σε αυτή την εκτίμηση καταλήγουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά την έκρηξη βόμβας έξω από τα γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών, που είχαν χρησιμοποιήσει δύο από τους «πυρήνες», για την αποστολή εκρηκτικών δεμάτων, πριν από τη σύλληψή τους.

Οι ίδιοι αξιωματικοί, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες της επίθεσης να σχετίζονται με την ληστεία στο Βελβεντό, να πρόκειται δηλαδή για τα καταζητούμενα μέλη. Σημειώνεται ότι στα πλαίσια της έρευνας για τη ληστεία στην Κοζάνη, στις αρχές Φεβρουαρίου είχε βρεθεί κατάλυμα των νέων Πυρήνων, στην οδό Αλκετού 26-28 στο Παγκράτι, την οποία είχε νοικιάσει ο Νίκος Ρωμανός με τα πραγματικά του στοιχεία τον Δεκέμβριο του 2012.

Θεωρούν πως η συγκεκριμένη βομβιστική ενέργεια είναι πράξη «εκδίκησης» προς την εταιρεία. Θυμούνται πως στις 25 Νοεμβρίου 2010 όταν η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε με προκήρυξή της την ευθύνη για την αποστολή των εκρηκτικών δεμάτων, κάνοντας εκτενή αναφορά στη σύλληψη των μελών της, αφιέρωσε… δύο παραγράφους στο ρόλο της μεταφορικής εταιρείας και της υπαλλήλου της.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, φαίνεται να ήταν απλός και να αποτελείτο από μασούρια ζελατινοδυναμίτιδας που πυροδοτήθηκαν με βραδύκαυστο φιτίλι. Έτσι εξηγείται από τους αστυνομικούς, το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αφού οι δράστες προσέγγισαν τον στόχο, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό και πυροδότησαν το φιτίλι. Δεν αποκλείεται να έμειναν και σε απόσταση ασφαλείας προκειμένου να παρακολουθούν και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο «παράπλευρης» απώλειας από το ενδεχόμενο προσέγγισης πολιτών ή οχημάτων.

Υπολείμματα της εκρηκτικής ύλης θα μεταφερθούν στο Χημείο του Κράτους και θα συγκριθούν φυσικά με την εκρηκτική ύλη των σακιδίων. Να θυμίσουμε ότι σε ένα σακίδιο είχε τοποθετηθεί ένα μασούρι, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδας, χωρίς φιτίλι και πυροκροτητή, σε ένα δεύτερο η εκρηκτική ύλη ήταν τοποθετημένη σε συσκευασία που έμοιαζε με «σαλάμι», ενώ στα υπόλοιπα δύο σακίδια υπήρχε «χύμα» μικρή ποσότητα ίδιου τύπου εκρηκτική ύλη.

Διαβάστε επίσης:

Οι βομβιστές με τα… σακίδια χτύπησαν στο Παγκράτι – Τι “βλέπουν” πίσω απ’ την έκρηξη


Ισχυρότατη έκρηξη με μεγάλες υλικές ζημιές στο Παγκράτι – Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική

Το χρονικό με τα πακέτα – βόμβες των Πυρήνων προς τις πρεσβείες

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε