Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Προφυλακιστέος για υπεξαίρεση συνταξιούχος υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ύστερα από την απολογία του σήμερα το μεσημέρι, στον Ανακριτή Ναυπλίου και θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ο 62χρονος συνελήφθη το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης και κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε την τελευταία τριετία το ποσό των 252.000 ευρώ – προερχόμενο από παραποίηση των στοιχείων για τις εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ- , για απάτη και ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, απιστία σχετικά με την υπηρεσία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο που έγινε, από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στις μηνιαίες καταστάσεις μισθοδοσίας του προσωπικού της, για τα έτη 2009, 2010 και 2011, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν παραποιηθεί, σε σχέση με αυτές που είχαν καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα και με βάση τις οποίες το Δημόσιο, κατέβαλε ως εργοδότης τις εισφορές στο ΙΚΑ.

Το Δημόσιο, σύμφωνα με τις παραποιημένες μηνιαίες καταστάσεις μισθοδοσίας, πλήρωνε το αντίστοιχο ποσό με έμβασμα, σε τραπεζικό λογαριασμό που τηρούσε η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Στη συνέχεια, ο 62χρονος, έκανε ανάληψη του χρηματικού ποσού που είχε καταβληθεί από το Δημόσιο και το οποίο ήταν μεγαλύτερο, κατέθετε μέρος αυτού σε άλλη τράπεζα για λογαριασμό του Ι.Κ.Α. Τρίπολης ενώ το υπόλοιπο ποσό το… ιδιοποιούνταν παράνομα.

Για την υπόθεση αυτή έχει ενημερωθεί και η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Διαβάστε ακόμα:

Συνταξιούχος υπεξαίρεσε 250.000 ευρώ από το ΙΚΑ!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε