Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Προφυλακιστέος ο αστυνομικός “κλεφτρόνι” – Ελεύθερος με όρους ο δεύτερος

Προφυλακιστέος ο αστυνομικός “κλεφτρόνι” – Ελεύθερος με όρους ο δεύτερος

 Ενώπιον των ανακριτικών αρχών απολογήθηκαν οι δύο αρχιφύλακες, που κατηγορούνται ότι λήστευαν πλανόδιες πωλήτριες λαθραίων τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη. Ο ένας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος κι ο άλλος αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους και εγγύηση 10.000 ευρώ.

Οι δύο αστυνομικοί, που υπηρετούσαν στο Α.Τ. Πλατείας Δημοκρατίας και ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ακολούθησαν διαφορετικές υπερασπιστικές γραμμές κατά τις μαραθώνιες απολογίες που ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ.

Ο 40χρονος, που κρίθηκε προφυλακιστέος, ομολόγησε μία από τις περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορείται (την τελευταία για την οποία συνελήφθη από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.), υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για κλοπή και όχι για ληστεία, ενώ ο 45χρονος συγκατηγορούμενός του, αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται, λέγοντας ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση.

Τον πρώτο τον είχε αναγνωρίσει μία εκ των γυναικών-θυμάτων, η οποία, μάλιστα, κατήγγειλε ότι είχε πέσει θύμα του άλλες τρεις φορές κατά το παρελθόν.

Οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή από συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Νωρίτερα, είχαν αρπάξει από τρεις αλλοδαπές μικροπωλήτριες κούτες λαθραίων τσιγάρων, χρηματικό ποσό 330 ευρώ, τα κινητά τους τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Το επόμενο διάστημα, οι κατηγορούμενοι, αναμένεται να παραπεμφθούν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα με το ερώτημα της απόταξης από το Σώμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι δύο αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης είχαν γίνει… τα κλεφτρόνια της περιοχής

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε