Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Προφυλακίστηκε ο 30χρονος – “O πραγματικός δράκος κυκλοφορεί ελεύθερος”, λέει ο δικηγόρος του

Προφυλακίστηκε ο 30χρονος – “O πραγματικός δράκος κυκλοφορεί ελεύθερος”, λέει ο δικηγόρος του

Αρχικά στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού και εν συνέχεια στις φυλακές Τριπόλεως θα οδηγηθεί ο 30χρονος επονομαζόμενος και “δράκος” του Αμαρουσίου ο οποίος κατηγορείται για έξι επιθέσεις σε βάρος γυναικών σύμφωνα με το δικηγόρο του. Με τη σύμφωνη γνώμη του 27ου τακτικού ανακριτή και του αρμόδιου εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του.

Ο 27ος τακτικός ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελεα αποφάσισαν την προφυλάκιση του 30χρονου κατηγορουμένου για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού κατά συρροή και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ο συνήγορος του 30χρόνου, Δημήτρης Ράπτης, ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αίτημα που έγινε αποδεκτό από τον ανακριτή. Για το λόγο αυτό ο νεαρός κατηγορουμενος για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού κατά συρροή και της παράνομης οπλοκατοχής θα οδηγηθεί πρώτα στο Ψυχιατρικό Κατάστημα Κορυδαλλού και μετά στις φυλακές Τρίπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο νεαρός στον ανακριτή παραδέχτηκε τις επιθέσεις σε έξι γυναίκες ισχυριζόμενος, ωστόσο, πως σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να τις βιάσει αλλά απλώς να τις αγγίξει. Φέρεται να είπε ότι “ήθελα να μειώσω το γυναικείο φύλο” και επικαλέστηκε μία πρόσφατη ερωτική απογοήτευση, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις πράξεις του.

Παράλληλα ο κατηγορουμενος φέρεται να υποστήριξε ότι διατηρούσε δεσμό επί 2,5 χρόνια με μία Ρουμάνα ιερόδουλο η οποία, όπως είπε στον ανακριτή, του “απέσπασε 15 χιλιάδες ευρώ, τους κόπους μιας ζωής”. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρόνος φέρεται να παραδέχθηκε και τις έξι απόπειρες βιασμού που του αποδίδονται από τις αρχές και επέμεινε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτη.

“Συγνώμη στις κοπέλες”

“Ο εντολέας μου και η οικογένεια του ζητούν ειλικρινή συγνώμη από τις γυναίκες τις οποίες υπέστησαν ό,τι υπέστησαν. Έπρεπε να παρει το θέμα τέτοια δημοσιότητα γιατί έχει κοινωνικό αντίκτυπο. Πιστεύω όμως οτι προσδώσατε στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο τον τίτλο “δράκος”. Δράκος και βιαστής δεν είναι”, ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του, κ. Δημήτρης Ράπτης.

“Ο κατηγορούμενος και η οικογένεια του ζητούν χίλιες φορές συγνώμη” είπε σε δηλώσεις του ο συνήγορος του 30χρονου,  επιμένοντας ότι όλα έγιναν εξαιτίας μιας γυναίκας την οποία “ερωτεύτηκε παράφορα, τον εκμεταλλεύτηκε και τον εγκατέλειψε” με αποτέλεσμα, όπως υποστήριξε, ο νεαρός να πέσει σε κατάθληψη και να “θέλει να την εκδικηθεί στο πρόσωπο όλων των γυναικών”.

“Δράκος και βιαστής δεν είναι” είπε ο κ. Ράπτης συμπληρώνοντας ” άρρωστος είναι”. Μάλιστα, αναφερόμενος στη δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου ο συνήγορος τόνισε “ο δράκος κυκλοφορεί ανάμεσα μας, υπάρχουν πολλοί και μπορεί να ειναι εδώ απέναντι αλλά ο εντολέας μου δεν έχει καμία  σχέση. Γι’ αυτά που έκανε θα λογοδοτήσει”. Ο συνήγορος δήλωσε ότι ανέμενε την απόφασή της δικαιοσύνης περί προφυλάκισης και άφησε αιχμές για τη στάση που τήρησαν τα ΜΜΕ χαρακτηρίζοντας τον εντολέα του ως “δράκο”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε