Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πρώην φυλακισμένος στο Newsit:”Έτσι γίνεται η διακίνηση ναρκωτικών στον Κορυδαλλό”

Ο πρώην φυλακισμένος στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού μίλησε στο Newsit για τα κυκλώματα που διακινούν ναρκωτικά στους κρατούμενους μέσα στις φυλακές.

Kι αυτό, μια μερα μετά τις αποκαλύψεις για την συμμετοχή σωφρονιστικών και αστυνομικών υπαλλήλων σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Μόλις χθες είδε το φώς της δημοσιότητας η έρευνα της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στα σωφρονιστικά καταστήματα. Όπως παρουσιάζεται σε έγγραφο της υπηρεσίας στη διακίνηση και εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στα κρατητήρια και στα σωφρονιστικά καταστήματα έχουν ενεργό ρόλο αστυνομικοί του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Ιωαννίνων, καθώς και σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Ψυχιατρείου των Φυλακών Κορυδαλλού οι οποίοι έπαιζαν τον ρόλο του μεσάζοντα.

Στο Newsit μίλησε 40χρονος πρώην τρόφιμος των φυλακών Κορυδαλλού που είδε, όπως υποστηρίζει, αλλεπάλληλες φορές με τα ίδια του τα μάτια το άσχημο παιχνίδι που παίζεται, και πως ορισμένοι σωφρονιστικοί “ελέγχουν” την διακίνηση ηρωίνης και χαπιών μέσα στο ίδρυμα.

Σύμφωνα με τον 40χρονο υπήρχαν φορές που είχε δει τα βαποράκια να μπαίνουν στο αρχιφυλακείο και μετά να γίνεται η διανομή ηρωίνης. ” Τον φώναζαν από τα μεγάφωνα να παρουσιαστεί. Δεν γνωρίζω ποιόν ή ποιούς έβλεπε εκεί, αυτό που ξέρω είναι ότι μετα από μια ώρα το πολύ ξεκινούσε η διακίνηση”, ανέφερε με νόημα ο πρώην φυλακισμένος. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται υπήρχαν φορές που γινόταν “φούκα”, δηλαδή κάποιος πετούσε από έξω ηρωίνη τυλιγμένη με ψωμί για να πάρει βάρος, στο προαύλιο. “Μόνο αν δεν ήθελε να δει ο σωφρονιστικός την “μπάλα με το αλουμινόχαρτο” δεν θα την έβλεπε συμπλήρωσε με νόημα.

Όσο για τις μεταγωγές περιγράφει το “φριμπα” δηλαδή τον τρόπο με το οι κρατούμενοι έβαζαν στις φυλακές ναρκωτικά (τα κατάπιναν η τα έκρυβαν στα απόκρυφα σημεία του σώματος) μετά από κάποια μεταγωγή. Όπως εξηγεί “όταν βρίσκεσαι στον ανακριτή και περιμένεις είναι αδύνατο να σε πλησιάσει κάποιος και να σου πασάρει ναρκωτικά χωρίς να το πάρει χαμπάρι ο συνοδός αστυνομικός”.

Όπως ισχυρίζεται ο 40χρονος τα λεφτά από την διακίνηση ναρκωτικών μέσα στις φυλακές είναι πάρα πολλά. Ένα καπάκι από στυλό που χωρά 0,7 γρ. ηρωίνης κοστίζει στις φυλακές 100 ευρώ. Η τιμή του γραμμαρίου έξω είναι 20 με 30 ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο το κέρδος μέσα στις φυλακές πολλαπλασιάζεται καθώς η ηρωίνη νοθεύεται σε σημαντικό βαθμό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε