Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Προσπάθησε να μπει με μαχαίρι στη δίκη της Χρυσής Αυγής!

Προσπάθησε να μπει με μαχαίρι στη δίκη της Χρυσής Αυγής!

Με την κατάθεση της αδελφής του Γιώργου Ρουπακιά συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση της Χρυσης Αυγής, ενώ, προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι επιχείρησε να μπει στη δικαστική αίθουσα με μαχαίρι και συνελήφθη.

Η Χρυσούλα Ρουπακιά ανέφερε στην κατάθεση της, μεταξύ άλλων, πως ο αδελφός της αποδίδει το τραγικό περιστατικό του φόνου του Παύλου Φυσσα “στην κακή συγκυρία γεγονότων και συμπτώσεων…”.
Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως λίγο αργότερα τόνισε στην κατάθεση της ότι ο αδελφός της δέχθηκε τηλεφώνημα για να σπεύσει στην Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια “γιατί κάτι είχε συμβεί”.

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι πλέον δεν έχει στενές σχέσεις με τον αδελφό της, τον οποίο-όμως- χαρακτήρισε “ήρεμο άνθρωπο και μη επιθετικό”.
Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ρώτησε τη συζύγο Ρουπακιά, πώς ο αδελφός της έφυγε εκείνο το βράδυ από το σπίτι και εκείνη, όπως ανέφερε, της είπε: “Μου είπε ότι έφυγε από το σπιτι, διότι του τηλεφώνησε ο Δήμου για να πάει στην Τοπική γιατί κλατι είχε συμβεί. “Γνωρίζεις κάτι” τον ρωτησε και εκείνος απάντησε “δεν γνωρίζω ξεκινάω για εκεί και βλέπουμε”. Ετοιμάστηκε, έφυγε και τα νεα του τα μαθαίνουμε όταν πια είναι στο Τμήμα του Κερατσινίου”.

Η αδελφή του Γ. Ρουπακιά κατέθεσε στο δικαστήριο την περιγραφή που – όπως είπε – της έκανε ο κατηγορούμενος αδελφός της στο δικηγόρο που τον επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ λίγες ώρες μετά την δολοφονία. Ανέφερε στο δικαστήριο: “Ο δικηγόρος μου μετέφερε πως ο αδελφός μου τσακώθηκε με το παλικάρι και όταν κάποιοι, τέσερα με πέντε άτομα, πήγαν να τον τραβήξουν έξω από το αυτοκίνητο… Από το φόβο του πήρε το μαχαιράκι που είχε στο ντουλαπάκι και του έκανε δυο γρατζουνιές. Όπως ήταν σκυμμένος βγαίνοντας από το αυτοκίνητο έκανε με το χέρι του έτσι (σ.σ. έδειξε την κίνηση με τα χέρια της ) και του έκανε ( σ.σ. του Φύσσα) δυο γρατζουνιές στην κοιλιά. Ήταν σκυμμένος δεν έβλεπε που χτυπάει… Έβλεπε μόνο πόδια”.

Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε το γεγονός ότι όπως ενημέρωσαν συνήγοροι πολιτικής αγωγής το Δικαστήριο σε διακοπή της δίκης συνελήφθη ένα άτομο να επιχειρεί να εισέλθει στη δικαστική αίθουσα, έχοντας στην κατοχή του μαχαίρι 5 με 6 εκατοστών.
“Θα θέλαμε να μάθουμε τι χαρακτηριστικά έχει αυτό το πρόσωπο, διότι έχουμε πληρηφορίες σε ποιο μπλόγκ ανήκει, διότι έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά”, ανέφερε στο ακροατήριο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. “Δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν, αλλά όλα σταμάτησαν εκτός αίθουσας, δεν μπορεί να σας δώσει παραπάνω πληρηφορίες για αυτό το δικαστήριο. Το περιστατικό έγινε εκτός ακροατηρίου”, απάντησε η πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Μαρία Λεπενιώτη.

Η αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά ηταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή επισημαίνοντας πως ήταν ψηφοφόρος του κόμματος.
“Μου έχει πει πως του αρέσει να βοηθάει αλλά δεν ήταν μέλος . Έχω ψηφίσει και εγώ μια φορά Χρυσή Αυγή. Ο Γιώργος είχε παει σε διανομές τροφίμων και ρούχων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Δεν ξερω πόσο τακτική ήταν η παρουσία του στα γραφεία της ΤΟ της Νίκαιας. Έχω παρεβρεθεί και εγώ σε κάποιες εκδηλώσεις στον Μελιγαλά και στις Θερμοπύλες για τις οποίες με ειχε ενημερώσει εκείνος”.
Πρόεδρος: Είχατε κοινές παρέες;
Μάρτυρας: Όχι. Γνώριζα κάποια παιδιά από το γραφείο. Τον Πατέλη, τον Καζατζόγλου , τον Τσόρβα με τον οποίο εχουμε μακρινή συγγένεια (σ.σ. στη συνέχεια τους αναγνώρισε και μέσα στο Δικαστήριο)
Προέδρος: Η σύζυγος του ήταν σε αυτές τις εκδηλωσεις;
Μάρτυρας: Σε μια στις Θερμοπύλες και σε μια η άλλη στο Μελιγαλά.
Πρόεδρος: Ποιοι μετείχαν στις εκδηλωσεις;
Μάρτυρας: Ήταν ψηφοφόροι, προφανώς, αλλά η εκδήλωση ήταν ανοιχτή. Οι περισσότεροι βουλευτές ήταν σε όλες τις εκδηλώσεις…

Επιπλέον τόνισε πως ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα επισημαίνοντας πως “όταν τον είδα στη φυλακή μου είπε και πάλι και τα ίδια πράγματα. Μου είπε “το πιστεύεις δεν το πιστεύεις έτσι εγινε”. Πήγε στην τοπική, μου είπε , και τους ακολούθησε χωρίς να ξέρει που πάνε.
Ακόμη και σήμερα δεν πιστεύω μέσα μου πως ο αδελφός μου έχει διαπράξει αυτή την πράξη. Εκείνος το παραδέχεται ” Δυστυχώς εγώ το έκανα” μου είπε στο τηλέφωνο μέσα από τη ΓΑΔΑ”.
Πρόεδρος : Πότε έμαθε εκείνος τι παει να κάνει;
Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω ….μου είπε οτι δεν γνώριζε τον Φύσσα.
Πρόεδρος : Αφού δεν τον ήξερε γιατι τον χτύπησε ;
Μάρτυρας : Λεει πως ήταν ο πρώτος από τα άτομα που τον τράβηξαν έξω από το αμάξι. Δεν έβλεπε πρόσωπα μόνο πόδια, γιατί είναι σκυμμένος.
Μάλιστα η μάρτυρας αποκάλυψε πως ηταν εκείνη που είχε αγοράσει το μαχαίρι του φόνου.
“Το μαχαίρι το ειχα αγοράσει εγώ για τη δουλειά. Κόβουμε και βλέπουμε το εμπόρευμα” είπε χαρακτηριστικά.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στο πρώτο τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον αδελφό της αμέσως μετά τη δολοφονία μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα. “Εκείνο το βραδυ, στη μια παρά δέκα, με κάλεσε από το τμημα του Κερατσινίου και μου είπε ότι έχει τσακωθεί με κάποιους και μου ζήτησε να του πάω τσιγάρα και νερό. Αγόρασα τσιγάρα και νερό πηγαίνοντας στο τμημα είδα πολύ κόσμο και φοβήθηκα. Ήταν πολλοί νεαροί ,αλλά δεν έδωσα σημασία…. Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα έχει πολύ κόσμο φοβάμαι και δεν κατεβαίνω από το αυτοκίνητο” .
Πρόεδρος: Τι φοβηθήκατε έξω από το ΑΤ ;
Μάρτυρας : Δεν ένιωσα ασφαλής εκείνη τη στιγμή. Φοβήθηκα τον κόσμο. Δεν κατέβηκα πήγα στην αγορά να ψωνίσω (σ.σ. έχει ιχθυοπωλείο). Του τηλεφώνησα και του ειπα θα έρθω αργότερα.
Πρόεδρος: Ο κόσμος είχε κάτι με εσάς;
Μάρτυρας : Οχι αλλα εγώ φοβήθηκα.
Πρόεδρος : Δεν ρωτήσατε τον αδελφό σας τι εγινε;
Μάρτυρας : Είχα τη λογική οτι θα πάω και θα μου τα πει από κοντά. Όταν αργότερα ζήτησα να τον δω μου απάντησαν πως δεν μπορώ και τον είδα να φεύγει από το τμήμα και οι συγκεντρωμένοι κυνήγησαν το αυτοκίνητο φωνάζοντας” Π… φασίστα θα σε σκοτώσουμε”. Φοβήθηκα μπήκα στο αυτοκίνητο και έφυγα. Τότε μίλησα με τη σύζυγο του και εκεινη μου είπε οτι δεν ήξερε τι εχει συμβεί και οτι ενημερώνεται από το διαδίκτυο. Έψαξα και εγώ γράφοντας “επίθεση Αμφιάλη” .
Πρόεδρος: Γιατί γράψατε το συγκεκριμένο…
Μάρτυρας: Δεν το σκέφτηκα απλά το πληκτρολογήσα… Ασυναίσθητα. Τότε ενημερώθηκα για τον τραυματισμό του παιδιού.
Πρόεδρος : Θα μπορούσατε να γράψετε “επίθεση στο Κολωνάκι”.
Παράλληλα η μάρτυρας ανέφερε πως ενημερώθηκε από το διαδίκτυο πως ο αδελφός της ομολόγησε.
Μάρτυρας: Γύρω στις 6 το πρωί είδα πως ο αδελφός μου έχει ομολογήσει
Πρόεδρος: Πώς ξέρατε ότι αυτό το παιδί αφορά το επεισόδιο με τον αδελφό σας; Πώς το συνδέσατε, δεν ψάξατε κάτι άλλο;
Μάρτυρας: Όχι. Αυτό που ήξερα ειναι οτι έχει τσακωθεί με κάποιους στο συγκεκριμένο σημείο
Πρόεδρος: Ενημερωση απο το Ίντερνετ κάνατε εκεινη την ωρα για οποιαδήποτε τεκταινόμενα στον νόμο Αττικής και Πειραιώς; Σε σχέση με τον αδελφό σας πού πήγαινε το μυαλό σας;
Μάρτυρας: Ένας τσακωμός τίποτα άλλο. Στις 6 το πρωί είδα το ονομα του αδελφού μου, ο οποίος ομολόγησε οτι έχει κάνει ανθρωποκτονία. Το παιδί είχε πεθάνει …

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε