Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Προστασία ζήτησε ο Κούγιας! «Ξεπέρασε τα όρια» λένε οι γονείς του 17χρονου

Προστασία ζήτησε ο Κούγιας! «Ξεπέρασε τα όρια» λένε οι γονείς του 17χρονου

Τη βίαιη προσαγωγή του 17χρονου φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ο οποίος δεν εμφανίστηκε ούτε σήμερα

 στο δικαστήριο διέταξε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας.

Σύμφωνα με έγγραφο της Αστυνομίας, ο νεαρός αυτόπτης μάρτυρας δεν βρέθηκε στο σπίτι του στο Ψυχικό, όπου πήγαν αστυνομικοί στις 05.45 το πρωί, για να τον συνοδεύσουν στην Άμφισσα.

Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού, ο 17χρονος έφυγε τη νύχτα από το σπίτι του και η οικογένεια δεν έχει καμία επαφή μαζί του, καθώς έχει αλλάξει νούμερο στο κινητό του και δεν είναι γνωστό στους γονείς του. 

Μετά την εξέλιξη αυτή, το δικαστήριο εκτός της διαταγής για βίαιη προσαγωγή του, αποφάσισε την αποστολή αποσπάσματος των πρακτικών στην αρμόδια εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο νεαρός έχει διαπράξει το αδίκημα της απείθειας και οι γονείς του το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Σχετικό αίτημα υπέβαλε ο συνήγορος του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκωνέα, κ. Αλέξης Κούγιας. Ο κ. Κούγιας διάβασε στο δικαστήριο ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε ο 17χρονος φίλος του Γρηγορόπουλου σε site, στο οποίο αναφέρει ότι είναι πολιτική επιλογή του να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο καθώς, όπως τονίζει, δεν τον ενδιαφέρει η έκβαση της δίκης. 

Στο εν λόγω μήνυμα ο νεαρός χαρακτηρίζει “μυθομανή καραγκιοζάκο” τον κ. Κούγια, “γελοιότητες” όσα ανέφερε χθες ο συνήγορος περί συμμετοχής του σε ακροαριστερή οργάνωση, ενώ σχολιάζει και ανακοίνωση της αστυνομίας στην οποία διαψεύδει ότι τον παρακολουθεί λέγοντας “όσο δεν με παρακολουθεί η αστυνομία, άλλο τόσο δεν πυροβόλησε ο Κορκονέας τον Αλέξανδρο”.

Ο 17χρονος εύχεται …. “καλά ξεμπερδέματα” στον κ. Κούγια και στον εντολέα του. Ο κ. Κούγιας στο δικαστήριο υποστήριξε ότι είναι ευθεία απειλή κατά της ζωής του η εν λόγω τοποθέτηση του 17χρονου, τον οποίο χαρακτήρισε “επικίνδυνο αντεξουσιαστή, αναρχικό, ο οποίος με θράσος επιδεικνύει την προσωπικότητά του”.

Ο συνήγορος ζήτησε την προστασία τόσο του ίδιου όσο των παιδιών του και του γραφείου του καθώς, όπως τόνισε, “από σήμερα αποτελώ στόχο επικίνδυνων αντιεξουσιαστών”.

Επιπλέον, ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του 17χρονου αλλά και των γονέων του, για τα αδικήματα της εκβίασης και της απειλής, λέγοντας χαρακτηριστικά “τέτοιο θράσος κατά των θεσμών δεν έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου”.

Μετά τις καταγγελίες Κούγια, οι γονείς του 17χρονο με δήλωσή τους τόνισαν πως ο συνήγορος υπεράσπισης ξεπέρασε κάθε όριο, χαρακτήρισαν τις δηλώσεις του «δηλητηριώδεις, απαράδεκτες και συκοφαντικές».

“Προσπαθήσαμε όλη αυτήν την περίοδο να συγκρατήσαμε την αγανάκτησή μας. Σήμερα όμως ο κ. Κούγιας ξεπέρασε κάθε όριο σε βάρος της οικογένειάς μας. Οι σημερινές του απαράδεκτες δηλώσεις, συκοφαντικές και δηλητηριώδεις, αποκαλύπτουν συσσωρευμένη εμπάθεια απέναντι σε ένα παιδί, που υπήρξε το παρά λίγο δεύτερο θύμα της τραγικής αυτής υπόθεσης, ενώ η επιθετικότητά του απέναντι και σε μας, ακόμη, τους γονείς του, εκδηλώθηκε ήδη προηγούμενες φορές ακόμη και μέσα στο δικαστήριο, στη διάρκεια της δίκης, στην οποία αρκετές φορές βρεθήκαμε, μαζί με το παιδί μας.

Ο κ. Κούγιας γνωρίζει πολύ καλά ότι καμιά απειλή δεν αντιμετωπίζει, ενώ με τις δηλώσεις του και τις προσωπικές του επιθέσεις, είναι ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος για την κατάσταση που έχει σήμερα δημιουργηθεί και η σκοπιμότητα αυτής της συμπεριφοράς προβληματίζει”, αναφέρουν οι γονείς του 17χρονου στη δήλωσή τους.

Μετά από διακοπή για να ηρεμήσει ο Αλέξης Κούγιας, η δίκη συνεχίστηκε με την εξέταση του αρχιφύλακα Θωμά Χριστόδουλου, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, υποστήριξε πως αν βρισκόταν στη θέση που ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν οι δύο ειδικοί φρουροί το βράδυ στις 6/12/2008 στα Εξάρχεια, δεν θα γύριζε πίσω στο σημείο όπου είχαν δεχθεί επίθεση. Αντίθετα, θα ζητούσε, όπως είπε, κάλυψη από τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν κοντά στο σημείο και επίσης, αν έκανε χρήση όπλου, θα το ανέφερε στο κέντρο της αστυνομίας.

Εξεταζόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισης για το κατά πόσον ήταν συνηθισμένο περιστατικό η επίθεση που ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν οι δύο ειδικοί φρουροί, απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Στο σημείο αυτό τον διέκοψε η πρόεδρος του δικαστηρίου Ατζελίτα Παπαβασιλείου, η οποία, απευθυνόμενη στον κ. Κούγια, είπε: “Μην το λέτε αυτό κύριε συνήγορε. Αν ήταν έτσι, τότε εκείνο το βράδυ μετά τον χαμό του παιδιού όλοι οι αστυνομικοί θα έπρεπε να είχαν πυροβολήσει”.

Λίγο αργότερα, την αντίδραση της μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κας Τσαλικιάν προκάλεσε η αναφορά του κ. Κούγια ότι αυτόπτες μάρτυρες εμφανίζουν τον Επαμεινώνδα Κορκονέα να πυροβολεί εν ψυχρώ και να αποχωρεί ήρεμα από το σημείο. «Αυτό έγινε. Και όμως αυτό ακριβώς έκαναν» είπε η μητέρα του άτυχου Αλέξη.

Ο κ. Κούγιας ζήτησε από το δικαστήριο την επανεξέταση του αστυνομικού κ. Κουζέλη που ήταν προϊστάμενος της ομάδας αστυνομικών η οποία συνέδραμε στην αυτοψία που διενήργησε ο ανακριτής λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή και είχε υποδείξει άλλο σημείο μετά από τηλεφώνημα αγνώστου που είχε δεχθεί κατώτερός του αστυνομικός, που παρέστη στην αυτοψία.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια ο εν λόγω αστυνομικός πρέπει να διευκρινίσει τον λόγο που υπέδειξε άλλη θέση του θύματος από αυτή που είχαν μέχρι εκείνη τη στιγμή, αλλιώς να διωχθεί για ψευδορκία. Χαρακτήρισε “σκοτεινή” την παρέμβαση του κ. Κουζέλη και είπε πως “αν είναι να αθωωθεί ο εντολέας μου, δεν θέλουμε να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών. Θέλουμε να αθωωθεί πανηγυρικά”. 

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε