Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Πτολεμαΐδα: Συγγενής του θύματος οργάνωσε τη “χρυσή” κλοπή!

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας συνέλαβαν τον ηλικίας 41 ετών Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 53χρονος για την ίδια υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο 53χρονος το πρωί της Δευτέρας στην Πτολεμαΐδα, φέρεται να έκλεψε 145.500 ευρώ, μια χρυσή λίρα και χρυσαφικά συνολικής αξίας 650 ευρώ από το σπίτι μιας 72χρονης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 53χρονος χρησιμοποίησε για να μπει στο σπίτι της 72χρονης, κλειδιά που του παρέδωσε σε προγενέστερο χρόνο ο 41χρονος, ο οποίος είναι συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας, αποκαλύπτοντάς του παράλληλα, τα σημεία που η γυναίκα έκρυβε τα λεφτά και τα κοσμήματα.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των φερόμενων ως δραστών στην Πτολεμαΐδα και σε περιοχή της Φλώρινας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-7- μηχανήματα ανεύρεσης μετάλλου, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στην αρμόδια υπηρεσία,
-1 διόπτρα και 1 σιδερένια λαβή με προσαρμοσμένες πάνω σε αυτήν 2 δύο λάμες μαχαιριού, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί όπλων.

Προανάκριση για την υπόθεση κάνει το Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου φερόμενου ως δράστη, στα όρια του αυτοφώρου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε