Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

“Πυρήνες”: Ήθελαν να μιμηθούν τον Παλαιοκώστα και να αποδράσουν με ελικόπτερο

“Πυρήνες”: Ήθελαν να μιμηθούν τον Παλαιοκώστα και να αποδράσουν με ελικόπτερο

Τα ασύλληπτα μέλη των «Πυρήνων» είχαν κάνει μια… ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς για την ενοικίαση ελικοπτέρου αναζητώντας τις πιο «ασφαλείς» εταιρείες ενοικίασεων τέτοιων ιπτάμενων μέσων και αυτό γιατί οι όροι ασφαλείας είχαν αυστηροποιηθεί, μετά τη διπλή απόδραση του διαβόητου κακοποιού-«τρομοκράτη» Βασίλη Παλαιοκώστα.

Αναζητούσαν κυρίως τους τρόπους και τις αιτιάσεις που θα προφασίζονταν στους υπευθύνους των εταιρειών ενοικίασης προκειμένου να μην κινήσουν τις υποψίες των ίδιων και συνάμα και των αρμόδιων διωκτικών αρχών. Η πρόφασή τους ήταν πως ήθελαν να δουν από ψηλά οικόπεδα τα οποία επιθυμούσαν να αγοράσουν. 

«Το σχέδιο της εναέριας απόδρασης ήταν πολύ πιο… προχωρημένο από αυτό της διπλής απόδρασης του Βασίλη Παλαιοκώστα» αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά τον εντοπισμό του συγκεκριμένου ευρήματος σε 4 από τα 5 USB, που βρέθηκαν στο διαμέρισμα-«οίκημα ασφαλείας» στα Τουρκοβούνια.

Οι ίδιοι αξιωματικοί θεωρούν πως το 5ο usb, το οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι κρυπτογραφημένο με γραμματικούς και αριθμητικούς χαρακτήρες ίσως περιλαμβάνει την κωδικοποιημένη «συνεννόηση» με τα φυλακισμένα μέλη των «πυρήνων» για τον τρόπο ολοκλήρωσης του σχεδίου απόδρασης.

Το σχέδιο κινούταν σύμφωνα με τα πρότυπα των δύο αποδράσεων που έχουν γίνει από τον Βασίλη Παλαιοκώστα και τον Αλκέτ Ριζάι, στις 4 Ιουνίου 2006 και 22 Φεβρουαρίου 2009, από τις ίδιες φυλακές με τον ίδιο τρόπο, και  αποφυγή των λαθών που είχαν γίνει σε αυτές. Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας κατηγορείται για τη δολοφονία του υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Γιώργου Βασιλάκη , με παγιδευμένο εκρηκτικό πακέτο, πάνω στο οποίο βρέθηκε αποτύπωμά του.  

Με «επιστολή» και αποστολέα τον «Θανάση Κλάρα», το όνομα του Άρη Βελουχιώτη, διεύθυνση κατοικίας «Αγωνιστών 40, Αθήνα» και ένα μικρό κόκκινο αστέρι, γινόταν η ανάληψη ευθύνης για την δολοφονική βομβιστική επίθεση.
Υπάρχουν επίσης φωτογραφίες και βίντεο από καταστήματα τραπεζών αλλά και παρακολουθήσεις διευθυντών τους.

Οι αξιωματικοί εικάζουν πως θα τα χρησιμοποιούσαν είτε για ληστείες στις συγκεκριμένες τράπεζες ή ακόμη και απαγωγές των διευθυντών τους. Θυμίζουν πως στις συλλήψεις μελών των «πυρήνων» στο διαμέρισμα της οδού  Ελλησπόντου στη Ν. Ιωνία Βόλου, είχε βρεθεί σχέδιο απαγωγής διευθυντή τράπεζας της πόλης, στον οποίο θα παρουσιάζονταν ως «αστυνομικοί». Επίσης, σε μικροκάμερες που είχαν βρεθεί στον Βόλο και στο διαμέρισμα της οδού Σαπφούς στην Καλλιθέα, υπήρχαν καταγγεγραμένες πληροφορίες και παρακολουθήσεις… 29 διευθυντών τραπεσών σε Αττική και επαρχία.

Φαίνεται να είχε γίνει και άλλη… έρευνα αγοράς επιχειρησιακών υλικών και μέσων όπως αλεξίσφαιρων γιλέκων, μικροκαμερών και άλλων. Σε κάποιο απο τα 4 usb υπάρχουν και οι «πρωτότυπες» επιστολές, η μία των Δημήτριου Πολίτη και Γιάννη Μιχαηλίδη που δημιουργήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2012 και αναρτήθηκε στο athens.indymedia λίγες ώρες αργότερα την επόμενη μέρα, για την επικείμενη δίκη των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Η δεύτερη ήταν του Γιάννη Μιχαηλίδη η οποία τροποποιήθηκε, για τελευταία φορά, σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, την 12:56 ώρα της 22-08-2012 και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα την 17:58 ώρα της ίδιας ημέρας, και αφορούσε την εμπλοκή του ονόματός του στην αιματηρή ληστεία της Πάρου όπου σκοτώθηκε ο 55χρονος οδηγός ταξί και συνελήφθη το μέλος των «πυρήνων», Τάσος Θεοφίλου.

Στην αστυνομική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι στην έρευνα του διαμερίσματος-«οικήματος ασφαλείας» βρέθηκαν μία περούκα και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχεδίαζαν απόδραση των «Πυρήνων» από τον Κορυδαλλό – «Μίλησαν» τα USB από τη γιάφκα στα Τουρκοβούνια

Αυτό ήταν το “λεξικό” κωδικών των τρομοκρατών

 

Ρωμανός: Δεν ανήκω στους Πυρήνες της Φωτιάς αλλά συνεργάστηκα μαζί τους

 

Οι τρομοκράτες είχαν έτοιμη βόμβα που θα πυροδοτούσαν με κινητό! – Βρέθηκε σχεδιάγραμμα συνδεσμολογίας στην γιάφκα στα Τουρκοβούνια!

 

Οι φωτογραφίες των δύο νεαρών φοιτητών που αναζητά η Αστυνομία για συμμετοχή στους “Πυρήνες”

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε